Friday, October 15, 2010

bukan spesis tikus mahupun tupai


nak bt karangan darjah1+2+3 = 5
saya ada kawan baru. nama dia 'nnNnn'. dia sangat comel. mata besar, manja, caring, pemalu shy -shy cat gitu. tapi die suka kencing kalau jumpa orang dia tak kenal. tapi takpe, air kencing dia tak bawa maut macam air kencing tikus sebab hari-hari minum air kosong saja.tapi dia high taste, makan buah-buah je. kata nya nak diet, buah-buahan tempatan dia tak layan. makan anggur, epal, lai . tapi dia suka sengkuang (senkuang kan china punya ).  dia kata nak berpegang dengan diet vegetarian..lantak dia lah. tapi dia kuat tido...ikut jam asutralia, sebab dia datang dari situ. saya balik class pun dia still tido.tapi time saya tido, dia syox main-main, bising-bising satu bilik. eh awak tahu tak yang awak ni illegal stay dalam college ni. please behave la before orang lain tahu awak stay dekat sini



'nnNnn' or known as sugar glider and in scientific name Petaurus breviceps
kalau dia malu, macam ni
ne ha, baru kakak betul 'nnNnn', miken. animal lover, rumah dia dah macam zoo. dia cakap after 'nnNnn'  dah besar sikit nak beli tarantula.macam-macam 





7 comments:

maCy said...

nak3! maCy mo itu!!!

hentakbelipat said...

boleh buat rendang?

zai said...

macy :

ape nak nak,, beli mehh

hentakbelipat :

agak2 buat rendang, sedap x?

Aida Effarina said...

ishh tak geli ke ek bila dia jalan2 kat atas badan n tgn.. huhuu!

misz FaTiN said...

kamu yang pegang,, fatin yg rase mcm geli2 kt bdn ni..huhu

Days said...

scandell lu pon bela sugar glider nih ke..? gua baru cdg nak bela sem depan hehhe tp satu hal la.kucing gua tu jeles nati di telan nye mende nih idup2 hehehe

zai said...

aida :

xgeli pun aida, comelcomel

miszfatin :

hahahhaa, cuba sekali pegang, mesti nak lagi

days :

weh bukan aku yg bela, aku tak brape gear nak bela2 binatang neh. member aku tu yg gila dgn binatang.ko taruk la dlm sangkar. ko tunggu dia besar, besar dari kucing tu confirm dia takut hoo.haha