Friday, October 14, 2016

INNERNECK TIFFANY BY ALHUMAIRA

Assalamualaikum dan hai!!


Dah lama saya tak update blog. Kali ni muncul sebab nak mempromosikan business kecil-kecilan saya iaitu INNERNECK TIFFANY BY AL-HUMAIRA.

Saya merupakan one of the agent for Al-Humaira dengan nombor pendaftaran (TAP018). Haaa kau ada jugak nombor pendaftaran okay. Yerla  takut customer tak percaya kau tu agent sah Al-Humaira.

So, saya nak brief sikit pasal innerneck ni. Saya dah start pakai inner ni since last year. Sebab terlalu 'falling in love' dengan keselesaan inner tudung ni, saya terus signed-up for agent. Bukan apa, sebab inner ni selalu sangat cepat sold-out dekat butik. Sebabnya dia ada banyak pilihan warna yang boleh mencairkan setiap mata yang memandang (tapi tidak baik untuk poket sebenarnya). It's have variety range of color  daripada range color gelap sampai la color cerah/nude yang tentunya buat gadis2 atau mak2 gadis teringin dan gigih nak kumpul semua color yang ada macam saya! Kiranya dapat gaji dah ada peruntukan khas ya kawan-kawan untuk beli 1 helai innerneck untuk setiap bulan. Ditambah pula, kadang-kadang innerneck tu suka hilang walaupun dalam rumah tu hanya ada sepasang suami dan isteri sahaja ! Misteri kan.


Nak bagi mudah kerja, saya simplified komen-komen yang saya terima daripada customer saya:

  • Inner tak jarang - tak tebal - tak berapa nipis, so konklusinya inner ni just perfect for all muslimah yang memakai tudung.
  • Material kain sangat lembut - Fyi inner ni menggunakan material cotton viscose. So inner ni ada campuran plastik yang sangat minimal. Ia berupaya untuk menyerap peluh.
  • Inner ni ada space untuk sanggul.
  • Inner ni terletak - means tidak mdah lari bila pakai tudung. So, potensi untuk rambut tercacak-cacak keluar tu sangat kurang.
  • Material sejuk dan tidak panas seperti kebanyakkan innerneck yang lain.
  • Free size - inner ni ikut muka so sesuai untuk semua  jenis muka. Lagi satu, inner ni takkan tinggalkan bekas jahitan di atas dahi ya means dia tak ketat.
  • Tapi, harga dia mahal sikit berbanding innerneck yang lain iaitu RM39.00. Kalau dekat luar korang boleh dapat RM5-RM10 tapi kualiti tak setanding innerneck Tiffany. 
Add caption
Among color yang ada, nak tengok warna-warna lain boleh check di IG atau FB 


Ramai customer saya yang first time cuba, mesti akan cakap best sangat pakai inner ni. Bagi saya sangat berbaloi untuk bayar produk yang berkualiti tinggi daripada buang duit beli produk murah tapi cepat rosak. betul tak ? 

Nak info lanjut boleh rajin-rajin scroll Instagram busines anna_teera  atau fan page facebook. Dekat situ korang nak tanya apa-apa tanya saja lah, saya sudi melayan setiap persoalan yang ditanya walaupun kadang-kadang dah tertera dekat dalam gambar details produk. hahahha


Last but not least, penat saya bebel dekat atas tu rajin-rajin lah meh shopping super comfy inner tudung dengan saya yer. Btw, sekarang tengah berlangsung PROMOSI FREE POSTAGE untuk setiap pembelian 3 & ke atas yang berlangsung sehingga hujung bulan Oktober 2016 ni sahaja. 


Okayla, till then dan take care. 

Sunday, May 8, 2016

It's been a while

Assalamualaikum w.b.t



Writing this post just to say hello 2016!!  Life nowadays are freaking different from the past. We are in adult phase already. My life changed a lot, yes a lot. I managed to finish up my master in Nov 2014. Followed by my engagement on December 2014 with my boyfriend who suddenly appeared in my life when I'm struggling with my studies. And not so long after that, I settled down with my fiance who's now been my husband on 22 May 2015. A day after my reception, I have to reach INTAN Bukit Kiara by 9 am for registration since I have to attend one training with the government before I be able to join the service. So, there is no honeymoon mood for us. But Alhamdullilah, after 10 months of the training, I'm able to sail the journey together with my 290 fellow mates. So now, I happily lived my life with my husband and working with one of the 'Happy Ministry' at Putrajaya. Alhamdullilah Alhamdullilah Alhamdullilah for the 'rezeki' granted by Allah S.W.T. Not to forget, thank you for 'doa' and well wishes of my parents, families, friends and husband that always showers me days and nights throughout my journey. I feel like my life just like a roller coaster that I'm strapped into. It's had it's ups and downs, but it is so worth the ride ;) 



   Photo by APT SYAZWAN , I love his artwork. 



I will update my wedding chores in the next post just because I feel so. haha !



Okay laa, till then and take care.



Monday, May 26, 2014

Masalah tak hafal no plat kereta



Sepatutnya time ni aku patut siapkan thesis, re-arrange the structure, add contents and dah boleh conduct pilot test. Bukannya menaip dalam blog usang yang dah berapa tahun wujud tapi tak pernah-pernah famous macam awal-awal owner die semangat post entry baru. PROCRASTINATION illness is on !

This time around nak story pasal masalah tak hafal no plat kereta. Spesis aku ialah sukar nak hafal no plat kereta. Even kereta tu ialah kereta parents, mak usu, pak usu, pak long mak long, cousins, sibilings, boyfriend, member-member...memang tak kan hafal. 

So, one day tu aku withdraw duit dekat petronas. Bf just dropped by, and die stay dalam kereta. Lepas buat transaction, aku jalan melulu jee masuk dalam kereta. And dalam fikiran aku time tu ialah mana atm Maybank? Manaaa ??? sebab itu memang first intention aku nak transfer duit kot time tu.

Masuk je dalam kereta, the first sentence aku cakap is  " sayang, dekat sini takde Maybank atm ke?". 

But, no respond.

Aku toleh kanan, memang terkejut hooh !. Orang lain lah. Lebih mendung dari bf aku. Cisss Ciss Ciss !!

Apa yang boleh buat time tu, just bagi senyum kambing, say sorry  without looking at him, and terus keluar laju-laju ! 

Tahu tak perasaan time tu ?? Its umpama ko kentut kuat-kuat dekat tempat awam, and semua orang perasan  ko yang buat ledakan tu .Contoh je , aku tak pernah buat. Tak sopan kot perempuan buat macam tu. 

Yang si bf ni pulak, dah gelak kuat-kuat dalam kereta. iskkkkkkkkkk ! Die dari awal dah sedar yang aku salah masuk kereta sebab die nampak aku keluar dari petronas tu melulu je masuk dalam kereta yang sama color, sama model, sama tinted, sama parking dengan spesis kereta aku.


Ni bukan first time, dah banyak kali dah benda ni berlaku dekat aku. Tulah masalah tak hafal no plat kereta.



Till then and take care.