Sunday, October 17, 2010

manusia biasa la


Location KFC sek 2


Mamat : take away/dine in..can i have your order...so and so and so
3perempuan : we want A, B, C's set !
Mamat : pardon????
3perempuan :  : -? cant get me ? we want..one set for A, one set for B, one set for C..so, we want     
                      A,B,C's set. Do you get me ?

smiling cuz mamat and 3perempuan think it funny ..yes it funny =P

sambil menunggu, ada sorang brader dengan awek/isteri bertudung labuh sedang queue up dekat kaunter . tapi yang pasti brader ni pakai t-shirt tulis besar-besar ANTI-ISRAEL...

perempuan 1 : dah pakai t-shirt cam tu, still makan juga dekat sini.
perempuan 2 : maybe dia lupa kot, dia pakai t-shirt tulis apa
perempuan 3 : tula, dah cakap anti-israel, sepatutnya boikot betul-betul
perempuan 2 : next time, nak boikot pun tak payah la nak pakai t-shirt yang represent kita ni memboikot. 
                       takut jadi macam brader tu okay .


Bukan mengumpat tapi nak mempersoalkan isu memboikot barangan Israel. seperti case brader diatas,  Brader diatas berada dalam situati " BERCAKAP SENANG, nak mempraktikkan......susah ????



 
 





6 comments:

Kyuubi said...

haha.. manusia kan.. mmg ada yg ckp je lebih, nak buat? jauh sekali.. :)

maCy said...

hey zai! ta baek ngumpat! :)




yayang, i rindu. u da abeh sem pe blk kedah

maCy said...

kuang asam kyuubi macy egt macy fes.uhh

fiD said...

huhu... btw kfc milik Jcorp kan...

hm, ABC tu dia xpaham kot, ingatkan frado abc, xpon pegaga abc, heee

zai said...

kyuubi :

so jangan terover cakap before act.

macy :

mana mengumpat loh, mengatakan kebenaran!
belom cuti, study week la dear.

macy!! jangan gadoh2

fid :

ha'a...haha, frado????

Yatre Hayati said...

hahaha..biasa la tu....kalau ayam kfc depan mata tak makan...cheh. tipu!!