Monday, May 26, 2014

Masalah tak hafal no plat kereta



Sepatutnya time ni aku patut siapkan thesis, re-arrange the structure, add contents and dah boleh conduct pilot test. Bukannya menaip dalam blog usang yang dah berapa tahun wujud tapi tak pernah-pernah famous macam awal-awal owner die semangat post entry baru. PROCRASTINATION illness is on !

This time around nak story pasal masalah tak hafal no plat kereta. Spesis aku ialah sukar nak hafal no plat kereta. Even kereta tu ialah kereta parents, mak usu, pak usu, pak long mak long, cousins, sibilings, boyfriend, member-member...memang tak kan hafal. 

So, one day tu aku withdraw duit dekat petronas. Bf just dropped by, and die stay dalam kereta. Lepas buat transaction, aku jalan melulu jee masuk dalam kereta. And dalam fikiran aku time tu ialah mana atm Maybank? Manaaa ??? sebab itu memang first intention aku nak transfer duit kot time tu.

Masuk je dalam kereta, the first sentence aku cakap is  " sayang, dekat sini takde Maybank atm ke?". 

But, no respond.

Aku toleh kanan, memang terkejut hooh !. Orang lain lah. Lebih mendung dari bf aku. Cisss Ciss Ciss !!

Apa yang boleh buat time tu, just bagi senyum kambing, say sorry  without looking at him, and terus keluar laju-laju ! 

Tahu tak perasaan time tu ?? Its umpama ko kentut kuat-kuat dekat tempat awam, and semua orang perasan  ko yang buat ledakan tu .Contoh je , aku tak pernah buat. Tak sopan kot perempuan buat macam tu. 

Yang si bf ni pulak, dah gelak kuat-kuat dalam kereta. iskkkkkkkkkk ! Die dari awal dah sedar yang aku salah masuk kereta sebab die nampak aku keluar dari petronas tu melulu je masuk dalam kereta yang sama color, sama model, sama tinted, sama parking dengan spesis kereta aku.


Ni bukan first time, dah banyak kali dah benda ni berlaku dekat aku. Tulah masalah tak hafal no plat kereta.



Till then and take care.





3 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

nini said...

Hahahaahahahah,,malunyeee sayerrr

admin said...

sangat bagus sekali postingannya saya suka, mampir ke chord gitar chord gitar