Friday, December 31, 2010

entry last blog mainamezai

 2010, just few hours left before we counting the time to 2011. Either it brings happiness into your life or not, we need to move on.

so, are you having New Year’s Eve party? me-ya-ya-no-n0. Ya i berparty di dapur rumah. Seronok gumbira  membuat sesuatu dengan family penghujung tahun ni. We seldomly celebrate New Year together. So, penghujung 2010, I do celebrate with them. Even not all my siblings’ yg dapat balik but we have such a good gathering. 

dapur mak menjadi pilihan untuk  disemakkan. Mok cik yati kitaorang suruh buat kerja lain, kiranya dia off the whole day la buat kerja-kerja masak. Biar anak-anak dara nyah yg buat kerja! we choose to cook all the dished instead of buying or tapau or makan luar so dekat sini boleh jimat kan .

31/12/2010, rumah mokcik yati ada 2 orang chef. Sorang buat pastri and sorang lagi arabic/italianoo chef. Macam masuk masterchef beb. Kecoh je dapur. Sorang nak guna oven yg lagi sorang pun nak guna oven juga.  So sorang kena hold on dulu. Nak chop the onion la, all the vege la, mana senduk nak guna, banyak mana garam nak masuk. Aku memang surrender bab-bab taruk garam ni. Meriah meriah. End up, we had our lunch at 6pm. Hee hee. Sorry time management memang fail ! ni kalau guest dtg confirm lapaq.



vege pizza cooked by me (clap-clap)- ignored the time/date salah setting

kebab, also cooked by me - big clap clap. haiya she haa start to show-off maa

cute cheese tart - baked by sis syiba (actually her first trial maa, not bad )

same maa, also cheese tart but we put variety of fruit just to add more color on it. baru interesting. and yah, it less sugar. we.so.in.love.with.your.less.sugar.cheese. tart.next time buat lagi  yer syiba 




-Happy New year 2011 peeps-

2 comments:

maCy said...

oh dear. gotta learn from u. tunggu resipi. bai ;p



p/s : how r u? lame ta dgr. i deactivated my fb. again~ haha. not thnking of reactivated tp maybe akn reactivated jugak a week b4 m bday~ tu jz time calculation je la.. huhu

zai said...

yea, i always b free to share the resepy

lol. patut la dkt wall takde macy. then iman tu macy jugak ke. takpe, anything jz text via phone kan. bila mau turun s.alam please la inform zai awal2 k