Sunday, December 26, 2010

i'm choose to be silent because of.....

psssstt because of i off to free-duty island laa ! fyi. nak fikir negative la tu. yer, I admit that i selalu sangat tinggal blog,  its my habit. post 1 entry tahan 1 minggu . bukan saja-saja xtaknak update but guys you know what i got a very hectic week.  hectic but fun yauuu. last week kan I already told you guys yang I off for honeymoneymoon.  so, yes I pergi Langkawi 4hari 3mlm. okay la tu kan. This is percutian budget since we going to Langkawi  during sem break so duit pun kureng. lagipun, we not being employed so takde monthly income lagi makanya percutian budget just great for us. backpacked traveling !! before we go for  the new year and the new sem which is just around the corner so it better for us to ber-getaway on our sem break. spend some precious time at the island and beach is woooouch osemm! 

my last visit before year 2010 come to the end.welcome to my la.la.diary. ha ha. ok report macam bosan.

helaian pertama 21/12/2010- we was at Gunung Mat Chincang Cabel Car for the whole day. sedari awal dah tahu cuti-cuti sekolah mesti orang ramai so we woke up early morning just to queue up to buy the ticket. but lagi terkejut bila sampai je dekat counter, we thought we gona be the 1st person yang nak naik cable car, tapi ada orang yang much-much awal lagi dari kitaorang.  macam biasa, line untuk tunggu mcm ular. tapi demi cable car, sanggup tunggu! please show off your glamorous IC picta okey to get rm15 for the ticket. do use our privilege as Malaysian ! here we goo all the picture, not all lah, just part of the picture becuz i kno some of u will get bored all the green picta i sempat capture on our holiday tu...

the bottom of the mountain which u can see part of Thailand territory, the island not the mainland lah.
can u see how cold it was. u come to Langkawi but you feel like you were in Genting. (o,0)
we excited and it worth to spend rm15 for the ticket okay.sebab we all naik 2 round.hehe

just do ignore that blue boy cuz he spoil up our picta lahh.





on the track to go to the bridge.  u have to climb all the tangga. put away your stiletto. bear in your mind, if u want to protect your foot from injured just wearing  flip flop/sneakers/ flat shoes.
dah jalan atas ni, you all akan rasa bridge tu bergoyang sikit sebab angin tiup kan. and siapa yang ada masalah takut dengan ketinggian are encourage to challenge yourself to walk along the bridge. rugi kalau tak pergi situ.

mlmnya, lepak di Pantai Chenang since langkawi hanya hidup sebelah malam di  chenang. we had our dinner at the beach yaw. we bought shawarma yg superb delicious at one of the Arabic stall. see, kedai dia kecik saja. and the owner and the chef 121% purely arabic but they can speak malays fluently.cayalahh bahasa melaysia!

motive ? just to show you guys how big-biggastt the shawarma/kebab-rm12, kenyang


the last day was spent at  Harbour

the building looks so manglishh..Europe?
Pantai kok cantik and bersih compared to others.. bila air surut sahaja kita boleh nampak view Langkawi Resort ni.bila air pasang, batu-batu ni which is fossil akan tenggelam and jadi part of the ocean.


I tak pergi shopping sangat.ok, tipu meera and me spend rm250 for chocolate. hey, come on  Langkawi chocolate murah, dont miss the chance lah. for chocoholic especially kan. saya yg bukan addicted to chocolate pun rasa mcm nak pick every type of chocolate .haha.gerammm tengok packaging cantik .sesuai utk buat present.

nak nak nak nak!!


helaian terakhir-  3hari in row i spend almost the whole day at the beach, swim swimming, menghitamkan kulit yang sedia gelap. sampai rambut pun dah jadi keras macam rupa rambut it kurt kobain dgn bob marley. haha . most of the time asyik pindah dari satu pantai ke pantai yg lain. it cool lah. barulah betul-betul p langkawi kan. he. tapi sayang hajat nak pergi island hopping and snorkeling dekat Pulau Payar tak kesampaian since zai just pergi berdua dengan meera. kalau nak sewa boat mahal lah. so next time jelah pergi dengan member2 in group baru murah . so sape-sape ada hati mau pergi langkawi, do inform me pronto !!

4 comments:

maCy said...

dear..ade pic xkua :(

t macy dtg blk~

Syida Shukor said...

chocccccccccccc ? okay zai pos kat kita sikit lah huu .

bridge bergoyang ? omaigod , itu takut . dah lah gayat wuwuww

zai said...

macy :

line macy slow la tu , dta why taknak kua. ker die malu nak tunjuk dkt u.heee

zai said...

syida :

alaa, nak post chocolate kang nnt lembik choc tu, kang nnt dah tak de rupe asl choc tu

gayat ka?? p challenge urself cepatt. no regret i guarantee u