Tuesday, August 24, 2010

Dream worker

kinder garden 

cikgu : kamu nak jadi apa bila besar nanti ?
zai : saya nak jadi orang kutip duit, yang bagi-bagi ticket dekat highway tu cikgu !!

sekolah rendah

cikgu : apa cita-cita kamu bila besar nanti ?
zai : saya nak jadi cikgu, cekguuu !!

sekolah menengah

English class during speaking test Form 3

Madam X : what career do you interested to involved in your future ?
zai : of course i want to be Literature madam !! because bla...bla...bla
Madam X : huuuhhhhh....really ???????

* take note, it supposed to be Lecturer not  Literature sengal  !!

After result SPM

Sir Kamaruddin : you nak apply course apa nanti ?
Zai : sir, zai rasa macam nak apply maktab, foundation law, tapi zai nak apply juga tesl, tapi zai minat juga   kulinari, tapi masscom pun berkenan jugak. tapi bla..bla..blaa ( budget semua course aku nak apply last2 first choice taruk dip.pentadbiran awam )

Diploma

minggu orientasi

Madam Y : tell me, within 6 years and onward , what you gonna be ?
Zai  : PTD, ambassador in Papua new guine......


Degree

member Z : weh, nanti nak kerja apa ek ?
zai  : company secretary

 * bukan secretary kepada datok A, datuk K, puan seri....tetapi company secretary, two different job/ career

Now -

I want a job as an editor for a magazine company !!! CLEO



ps ~ see how age can influence your future :-))






10 comments:

Aida Effarina said...

i wanna be a LITERATURE too! hahaha *gelak syaitoonnn =p

mmg interested ek dgn public admin? hm skrg sy pulak yg takde hala tuju ni, tetiba terumbang ambing x taw nk ambik apa n kat mana. pe laa nk jd dgn my future ni ek.. wuhuu.

iemaZAIMAH said...

betul!betul!betul!

lain2 umur lain2 cita2...huhuhuhu

dlu ima nk jd doktor,then trun lak jd nurse..pstu nk cikgu..pstu nk doktor blek..pstu lecturer..pstu peguam..n now,

i wanna be an engineer!

theSkycrapper said...

^^..betul itu..setuju..tiap hari pun boleh tukar ambition. Apa2 yang kita kerja pun, kalau buat sungguh2, sure boleh berjaya..ye dok?

zai said...

Aida :

actually, mula2 sis pun xtahu ape tu public admin, tp my ayah yg suggest ambik course ni.so gamble jak time apply tu, then bila belajar lelama tahulah scope2 p.admin ni. so, which one aida, uitm ke satu lagi tu ?

eima :

wohoo..engineer? bukan ke eima ambik course lain ke ?

theSkycrapper :

hoo ar. ni dah tak jumpe nephew, maka dah tukar profession la yek ?

Whoopz said...

4 da time being i juz wanna be me.. :p

zai said...

whoopz :

gud dear, just be urself as long as u wanna be urself

Aida Effarina said...

dont know yet. tgh confused dgn offer lain pulak ni. kindly read my latest entry ya. hehee :D

Yatre Hayati said...

hahaha..suka yang masa tadika. jujur !

zai said...

Aida :

yesh. dah baca entry kamo tu.sila jenguk

Yatre :

budak2 kecik kan cakap jujur :)))

asyikin_rahim =) said...

haha.. sengal!