Friday, July 16, 2010

Susah nak describe la

second week of 3rd semester 2010 become so exciting.
second week juga 1st time aku start attend class cuz 1st week tak masuk class langsung
bukan malas even sifat malas tu still ada 89% out of 100% yew
1st class sangat2 teruja ok sebabnya baru je lecturer nak merapu pasal subject HR, then class kitaorang diterjah dengan crew2 Astro Awani untuk campaign memory bersama bapa pembangunan negara. Tak lain tak bukan Tun Abdul Razak.Class yg tadi mandom (diam/lesu) terus tukar jadi happening yaw 
muka-muka mayat terus touch-up dengan bedak hoo sebabnya dorang bawa Haziq AF4. Sebelum dia masuk, konon-konon suprise la, sekali masuk I cakap you, siapakah lelaki berbaju merah tu..I tak kenal pun siapa makluk bernamaa Haziq AF4 tu..sorry Haziq if terbaca nahh. Seriously I tak kenal you taw. Ntah Planet mana aku menetap..
  
------------------------------------------------------------------------------------------------

Then it become more and more exciting when....

Fact kitaorang with others two fact iaitu Fact Mass-com and Fact Law collaborate together anjur  forum akademik bertajuk ehem ehemm RASUAH SATU JENAYAH, KENAPA DIPOLITIKKAN? curious to know who are the panel involved rite  ? yeah nah I list kan nama dorang dengan skema-nya

YBhg. Datuk Azman Bujang (Panel Perundingan&Pencegahan Rasuah)
YBhg Dato Paul Low ( President, Transparency International Malaysia)
Dr. Ridhuan Tee Abdullah ( superb , 2 thumbs up aku bagi dekat dia )
En Akhbar Satar ( Pengarah Akhbar&Asscociates)

3 jam aku menadah telinga dalam dewan tu walaupun sedikit bosan yerla bukannya tengok Raja Lawak ker humor punya story nak gelak-gelak kuat2 , apa yang aku dapat is this phrase

" money is not an evil, but people itself make it an evil "

lihat muka lelaki itu, serious bukan? yerla tajuk pun serious

apa yang meera pegang tu bukan nya tentative majlis ek tp tu buku kesayangan dia 
since meera tahu this event gonna be quite formal but not too formal so she bring up her cross-word book
orang lain kusyuk dengar, dia sibuk2 dengan buku dia okey

so, I'm waiting for more exciting events now on !



~ entry zai sekrang tidak bertema, main belasah sajer nak cerita apa ~

10 comments:

iemaZAIMAH said...

tarak tema pun xpe yunk..i setia membaca cerita2 u..aww! (terharu x?) :D

BalqisShafiqa said...

salam ziarah.
sempat lagi pergi main crossword ye?
selalu main sudoku je.

zai said...

iema :

you memang kechikk (i lebih terharu sejak2 u jadi couple i )hahahhaa

balqis :

wsalam qis, erk kitaorang tak terer main sudoku tu pasal main crossword je, tu je otak mampu buat..hee

maCy said...

seems fun. fun in its own way la i mean.. huhu

zai said...

macy :

hye darlingg!!
yeahh it really fun =P

ok, my fren baca comment mesti gelak jek dekat zai hahahha

maCy said...

darlinnng~
tbe2 tnsen zai xde shoutbox...uhh

me love d old header la yunk.. huhu
bdw, maC kt kL.. m bro msk hosp, kne jntung..
doakan ye :(

Aida Effarina said...

owh.. hari tu gi shah alam ada nampak banner uitm psl forum tu.. wahh wahh sgt2 BEST! *sila cari isi tersurat yee* =p

sy dh jumpa uitm shah alam. berdepan wisma jakel n KFC kan? yea yeahhh :D

Aida Effarina said...

sis, shoutbox dh hilang eh? huhuu

zai said...

macy :

lol, kena heart attack kah?mtk2 tak serius..lama ker macy sty kl?

aida :

hehee...paham2 isi tersurat tuh...yesh betuii dah sampoai asal tak masuk melawat sis terus hee..

macy+aida :

sory laa, zai dah buang shoutmix tu,menyusahkan korang kan nak gossip2 kat page zai i'm so sorry :(

Aida Effarina said...

bukan tak bley komen, tp mmg tak jumpa shoutbox tu. dh meninggal rupanya eh.. huhuu cian dia. :'(