Thursday, July 8, 2010

Malam pertama..jeng jeng

zai back!! holaa holaa...
lama tak buat entry sebab sangat busy dengan pendaftaran itu ini .
maaf-maaf dipohon
faham-faham kan kondisi nya macam mana
so, I'am officially registered as uitm shah alam last sunday
ramai juga member-member satu course yang dapat further sini, some of them yang dah murtad dari FSPP and join masscom , hr and law..bravo bravo !!
so, hari pendaftaran tu dah rupe macam buat reunion balik, so takyah nak sedeh-sedeh buat jejak kasih.
bila jumpa member-member lama, ada yang tegur tanpa membuat sebarang tapisan mengatakan aku berisi dan makin mantap (pedas beb, macam makan cili burung 3kg)..dah down sikit. Cakap pasal course, zai sambung degree in corporate administration under Faculty Sains Pentadbiran Pengajian Polisi,letaknya atas bukit sikit dan perlu mendaki mini anak tangga Batu Cave sebanyak 91 anak tangga (aku dah bilang) untuk ke class. semuanya mengadu penat, memang pun!! ok taknak mengadu bising-bising cakap benda alah nih...
-------------------------------------
since last night, tak tahu sangat-sangat nak buat apa sebab memang dah mati katak duduk dalam bilik so kami-kami bercadang ke i-city.Ini macam budget punya plan lah sebab nya loan belum apply. so nak jimat datang lah situ just bayar RM1je, dulu free je tapi sekarang dah kena bayar. Dengan adanya team work dan semangat kekawanan, makanya plan pun berjaya dicapai!! bukan jauh pun dari gate belakang uitm ke i-city tu (budget macam tahu sangat, tapi seriously jalan aku tak ingat langsung)..tapi dengan adanya shasha + belang (nama timang-timangan), so tak perlu risau sesat ke tak. thanks thanks thanks kerana sudi melayan karenah banyak songeh kitaorang. tapi apa-apapun kitaorang still kena tunggu diaorang 30 minute lambat dari janji yg ditetapkan!! kus-kus aku


belang--meera--zai--miken
konon-konon excited, tapi palsu semata-mata
sebab dekat situ lecak teruk tambah-tambah lepas hujan
tapi gambar punya pasal, tak kesah kan

kick Shasa's-ass!! sama tak dgn giraffe tu ?

dropped dekat situ tak sampai 1hours pun, kitaorang decide mau makan. Shasha suggest makan dekat Damansara,  kedai Murni sebab katanya western food dia sedap. Bila sampai tengok kedai dia sangat la biasa..tapi mak oiii orang nya ya ampun sesak penuh kaki lima block kedai tu, tapi service ok, even orang ramai tapi order cepat sampai..itu yang penting !


ps entry sekadar tatapan untuk hari-hari tua kenangan zaman remajaku  :-)

13 comments:

BalqisShafiqa said...

salam ziarah.
back dari silent dengan acer.
hahaha.
tgk ramai betul orang skew pergi tgk pokok berwarna ni!!!

Aida Effarina said...

welcome to selangor. yeayy~ ;D
cepat cepat mai turun banting. kita gi beronggeng! ;p

zai said...

balqis :

waalaikumusalam,
u come back with acer, kesian compaq kamo balqis. ha'a..mmg ramai tambah2 wekend nak cari parking pun susah. tapi situ kalao pegi time hujan, lecak..kotor kasut sekali seluar..tapi cantik

aida :

yeahhh!! i already being part of selangorian. banting? s.alam belum explore, jalan balik kolej pun still blur blur, tp dah boleh hafal sikit2

suhaisweet said...

Dropping here..Very nice friend..My special for u.. Check it Out!

cokelat panas said...

malammm pertameee....
hehehe..
laen macam je ek..ahaha

zai said...

suhaisweet :

already check it out, thanks for your pleasure :)

coco :
saja nak kasi tajuk tak baik sikit
tp input baik ok..haa tu ada la otak nk pikir kotor..hee

iemaZAIMAH said...

puncak alam kah?ke shah alam?haih -_-"

zai said...

shah alam la iema, puncak alam jauhhh lagi

maCy said...

ta ske! mbzir duet kerajaan j wt abes letrik! ~kate2 ckg sains y sayangkan alam sktar..kui3

tp pic bwh tu sgt jht! haha

zai said...

selangor kaya..tak kesah nak nk bazir2 nih.
macy cikgu alam sekitar la nih, nanti jgn bawa bdk2 sekolah g rombongan pegi icity ek cikgu.
jahat? keee

[z@ck] said...

aku bosan.malas nak menelaah..blogging je kerjanya.
hahaha

iemaZAIMAH said...

o0o0o0o..syok!hehe!

btw2...sy single!AHAHHAAHAH!jom kapel kak! :D

zai said...

zack :
baguih, hg suka cita psl life hg kt sana..syox

iema:
jumm..i free jek