Monday, July 19, 2010

My bedtime story part I

Hari Ahad supposedly hari yang memang dikhaskan untuk para manusia yang dikerah tenaga,keringat, otak&minda untuk rest dan ambil kesempatan untuk bangun tido lewat. Tapi ada je makluk yang suka mengacau activiti hari Ahad dengan plan macam-macam aktiviti under Fakulti, tambah-tambah bila mention all student part1,2,3 are compulsory! ok, mereka saja mengertak dan membuli para-para junior secara halus. Awal-awal pagi dah kena bergegas dengan complete  berpakaian hitam sport suite from head to toe , ala-ala perompak nak rompak kedai emas Habib Jewel time malam. Ok, tipu cuz still pakai tudung warna-warni, sport shoes color putih. Then, activity involved is Explorace! yee suka so mood bergumbira dah muncul. Explorace with the purpose to explore the whole part of UiTM dengan jalan kaki. Saya memang suka aktiviti membentuk muscle-muscle kaki. Memanjat curam-curam tangga yang kelebaran dan tahap ketinggian tidak menentu, calculation tak betul lah tu time ukur. Mendaki bukit bukau yang mencacak memang tak perlu lagi lah nak bazir-bazir duit pergi hiking dekat hutan simpan. Tapi memang lah hiking dekat hutan simpan lagi best kan, more challenging orang cakap. Ditambah pula angin bertiup manja, lalu terus mengeluarkan air kencing hujan, memang best peluh campur air hujan maka terhasil lah bau yang sungguh mewangikan. tapi dengan ada nya team-work yang cool, humor, superb best maka segala bagai challenge tu tak kesah kan...........tiada pemenang untuk activity ni sebabnya all the participants are the winner, because we are one

Activities started at 8 till 3pm sharp.........but my personal life activity not yet complete cuz we have one more event waiting



2 comments:

maCy said...

sejak bila zai suka tules pnjg lgsg takdak perenggan? kui3

zai said...

hahhahaa

nak cepat..hamboy cekgu sains dah tukar jadi cekgu bm ker macy?