Thursday, July 29, 2010

sony.make.believe

I'm craving for neither Sony NEX-3 nor Sony NEX-5 !!!


If dulu sangat teruja dengan DSLR, so sekarang sangat sangat sangat dan sangat teruja dengan NEX-5. Tengok berapa kali sangat I mention kan, so sila percaya yang naluri hati perasaan jiwa serta  raga sangat impress dengan camera ini.  kenapa yek ?

- compact, so very helpful during travel since you tak payah consume large space untuk simpan camera macam DSLR yang perlu bawa satu beg untuk simpan camera tu kan. This one more thinner, half size from DSLR, it seem like you bawa digital camera. so sangat sesuai lah kepada perempuan, easy to hold  :))

- changing lenses, just similar too DSLR. kita boleh keep changing the lenses depends on our shooting mode. ehh, nampak macam camera digital tapi boleh tukar lenses, tidak kah coollliooo ?



This is not my interest but this is my desired !! harap proposal saya diterima ayah, my expectation sangat tinggi untuk benda ni.Walaupun point sangat sikit dan sangat tak membantu untuk meyakinkan orang melabur untuk Sony NEX-5, tapi saya pasti orang-orang yang mengilai DSLR pasti  akan beralih arah ke camera compact ni. Even tak dapat sekarang, next time pun boleh as long as NEX-5 is mine .

(budget macam ayah selalu je layan blog aku, ayah tak baca tapi kakak-kakak ku sekalian ada baca kan kan hee)


18 comments:

AkuChumel said...

eh....lawa kan..?iQa pun cm tu...
tb2 cm bertukar nak ni lak dr dslr.huhu..bila la nak dpt nih =_=

eh..usha harga x...jum beli.. huhu

icha said...

wahhh kita serupa laaa...
benda alah tu jugakk...
wlaupown npak mcm camera digital tp kualiti mcm dslr...
huhuhuhuuuu...
mintak2 dpt satu jugaksss

zai said...

akucumel :

harga tak usha la plak. hee but luking forward nak survey harga

icha :

yesh, mintak2 dapat satu..satu je pun kan kan

AkuChumel said...

haha da dpt harga bgtau.
cik zai..konpius la.mmg xde kotak jerit ke :P
ouh...blog sy mmg ramai silent readers :P bia dorg terasa.anda jgn terasa :P
nak camera tuuuuuu

icha said...

amiinnn...
cha dh survey harga dya kt tenet..
huhuhuuu..
harga dya standard dslr jugakss laa..
paling murah pown 1900 kowt..
tuh pown NEX-3..
yg NEC-5 dh 3k ...
hurmmmm.....

Wan_hazel said...

dari beli yg nie..better beli yg DSLR skali..tp yg nie ok gak...hehehe..

maCy said...

i punye hanset sony msk air.. ade sape2 nk kasi sedekah wt amal jariah? keke

zai said...

akucumel :

dulu ada je kotak jerit pekik tu, tapi buang last month, hee sebab tak terkejar nak blogwalking kt blog dorang balik.

icha :
erk, lebih kurang dslr jek, tapi harga sama, siza tak sama..hee feminim je if pgg camera nih heee

wanhazel :
mesti ramai yg suh beli dslr, tapi yg ni cun..kecik je wan compared to dslr, tapi kualiti selalunya sony punya barang ok ..hee

macy :
urm, sedekah itu idaklah macy, cuma simpati..masuk air time pegi perhentian haritu ker?next time dah taw nakg tmpt2 gitu, buh hp dlm plastik.

joegrimjow said...

kecewa gak sebab xmenang

BalqisShafiqa said...

pasal kamera ni balqis mmg x kuat.
sebabnya kurang sgt ke kedai kamera.
pergi kedai buku cari novel je.
hahahha.

zai said...

joe :

next time, cuba lagi hee

balqis :

zai first tengok camera ni pun dkt astro trv&living, then trus tergoda. zai pun tak expert sangat bab2 camera ni

iemaZAIMAH said...

adik minat camera tp xreti amek gmbr :(

btw,akak!hehehehehehehe..

ne de sastera..ni namenye hati sedang gundah gulana...hehe..

adik bru je korek rhsie2 org..mostly yg sastera tu kias2 je..bkn story adik pun ;)

zai said...

iema :

tak reti ambek gambar?let we learn!!!it fun sumpah, tapi sumpah juga gambar kita takkan banyak..hee

erkk, pandai je nak korek2 rahsia org, rahsia diri ? meh sis korek

Hamzah Ian said...

pergh.. harge die brape weh???

zai said...

perghh Ian, harga dia 2699 mcm tu la, nak dekat 2700, tgk dlm magazine, lum survey dkt kedai lg.he

hentakbelipat said...

sgt bergune lah...petisuara mmg nk menatang ni lame dah

zai said...

hentakbelipat :

tu ah kegilaan pompuan kaki photoshut kut

Aida Effarina said...

apa kata mintakkan extra satu utk sy? satuuuuu je! =p