Wednesday, June 9, 2010

Take Note

assalamualaikum , selamat hari rabu !!

nothing important i want to write down here..
just to ask some opinion daripada korang especially kwn2 rapat blogger zai  in case :
  • patut tak zai remove shoutmix tu ?
  • just open my blog to certain people?
  • or terus quit from blogging ? (tapi nanti rindu korang pulak, uishh )
bukan apa, zai rasa macam dah bosan sebab kita asyik kejar blogwalking, tinggal jejak kat shoutmix then pastu follow membabi buta, dan lepas tu terus lesap, itu pasal zai jarang follow blog lain melainkan blogger tu selalu terjah blog kita, and we do the same thing. So, sekarang zai just nak betul betul follow blog dalam list blog zai tu je, if zai terjumpa lucky blog yang interesting, zai akan taruk link dorang kat blog list zai ehhhh.

ps : the pressure is on, only few hours left..tawakal saja

11 comments:

sueraya said...

uishhh...asal nih kawan???dh putus asa ke apa nih?issshhh....

iemaZAIMAH said...

up to u sis..org pun xtaw..mybe buang shoutmix..tkr ke pingbox..care cmtu bru kite tau spe btul2 nk chat ngan kite kn..open tu certain peeps pun ok gak..tp nnt nk collect email lak..hmm..so,ikut akak la..hehe

maCy said...

npe ni dear? kurang kaseh sayang dr macy ni.. sori la yunk, i bz blk kije.. nk supot mkn mnum u and anak2.. hee

wOps~
um.. in m opinion la.. shoutmix 2 bia je..cz it mudahkn org.. tp susakn kite skt la..
esp if u want to kejar nuff as side income, better leave the smix as it is.. cz blogger used to come to blogs y ad smix..

but, if na bloging 4 pasion, cm zai mau sharing psonal stuff, etc, wt la private... dgn syarat invite maCy..hee

quite bloging? um, no cmment, cz i thnk of d same thing.. maCy suke sharing, dan media kite lmbt, so dgn blogng maCy dpt lbh byk info y non-blogger or org y xcakna tak tau.. maCy ta rjn ngdp berita, so dr bloging maCy tau bnde2 ni..

bout kejar trfc, msg2 ade sbb or kpuasan dlm bloging, maCy puas ati bile dpt share dgn org, in case nk share, maCy jln2 utk org tau kte ad post bru, but.. honestly, maCy pn da pnt, cz i spent too much time in front of m lappy n m dad pn psn.. n honestly maCy da kurang blogwalk.. maC blogwalk blog y rjn sggh blog, n cm zai, kte ade mmber kmceng kt blog, so tu y maCy sll sggh.. maCy sllnye akn post, n tggl j.. bgn2 tdo da ad org kumen n maCy jln blk blog2 tu again.. pusing2 blog same..

bloging ni seronok, tp penat~ haha

ops, da wt entry~
thnk of d best, but i prefer u to stay bloging, cz ur m bestie here, tp 2 akn jd cm 4 m own benefit plak, so, thnk of d best k? ape pn kte stil ade fb to stay cnnected :)

BalqisShafiqa said...

salam ziarah.
nak buang shoutmix tu saya rasa wajar.
tapi kalau private kan tu, jangan laa.

teruskan blogging.

bila kita buang shoutmix box ni ada kelebihan.
orang datang x boleh merapu di tepi je.

mesti pendatang akan baca entri.
kalau dia baca, dia pasti komen.
di situ juga dapatlah tahu siapa follower sebenar.


*balqis tak folo, cuma link jep.

zai said...

sueraya : almost to...give up, tapi still motivate diri to think positive, yerla dulu2 i yang suruh you link blog lah, buat ini buat itu, sekarang nak give up plak hee

iema : thanks iema, sayang kamo!! tula sis pun rasa cam nak buang shoutmix, nak private to no-no hee

zai said...

macy : wahh panjang nya comment ( terharunya )

ayat first -- macy ngada-ngada, sjk bila pikul taggunjwb bekerja? hahah..tp thanks a lot macy, membuatkan diriku begitu berharga he4x, sayang kamo juga macy :-))

dulu, 1st time active blog bkn nk kejar nuff, but more to nak story pasal life, current issue, tapi bila famous nuff, mata terus kelip-kelip duit, so main purpose dah lari more to nak kejar duit nuff. tapi sekarang bila pikir2 balik, niat dah tersasar, so kena pebetul balik.


Balqis : yeker link, seronok nya (terima kasih hee suker nih).
tula zai pun decide nak buang shoutmix tu, kalau nak trace back blog yg visit kita tu senang je kan even tak der shoutmix tu, thanks sekali lagi!!

p/s thanks to all my dearest fren, really appreciate for the advice+opinion = sayang suka korang lebih

iemaZAIMAH said...

if akak rse blogging pressure u down..mybe u should take a break..coz sometime org pun rse blog ni cm hmm..ssh kot nk describe..shoutmix nk buang xde mslh kot..huhu

btw,syg akak jugak ;P

zai said...

iema : hum i think so, mcm nak sloww and nyepi diri dulu..ada entry baru , barula nak jln2 balik hee..kan kan

cik bunbun said...

klo nak private invite me :{ sedihnye klo x included. uhhuuuu

zai said...

cik bunbun : takla, tak jadi buat private, kesian hee

Aida Effarina said...

1. tak patut remove shoutmix. nanti sy tak dpt nk membebel. :D

2. alaa biar je public. watpe nk private2? hehee. ;)

3. owhh no! jgn mengada nk quit from blogging. syg meyh. dari blog ni laa sy kenal akak taw.

lasttly, tingkatkan prestasi, kurangkan kontroversi. *opss takde kaitan*

mishh youu! (saje nk bodek) ;)