Wednesday, June 2, 2010

Macy

assalamualaikum warahmatullahiwabaraktu...
Entry berkaitan Macy. Bukan syarikat Macy yang super gagah tu. Tapi si Macy blogger perempuan bakal pendidik masa depan. Zai dapat tag dari dia, selalunya dia yang suka tagged zai selain dari sue, syida, kayuubi. Tapi memandangkan sue, syida dan kyuubi kurang active on9 dan berblogging sebab  syida kerja part time, kyuubi tak dapat detect nun di sabah, and cik sue ntah dia buat apa di rumah. so sekarang hanya macy je zai selalu conteng kat shoutmix dia. Tak mau karang panjang2..pantang

1-Adakah anda happy sekarang ?
 mood natural

2-Kenapa anda happy ?
kalau mood natural, memang takder jawapan

3-Apa yang membuatkan anda happy?
- bila orang tegur zai, so happy
- baca comment korang
- kenal orang, sebab every person tu unic and different

4- Pernah tak anda dapat tagged ?
yer
5-Nyatakan warna yang anda suka
Basic color . Putih itu pasti 

6-Apa yang kamu fikir orang yang tag kamu?
Dia sangat kurus = P. 

7-Siapa yang ingin kamu tag?
Macy

8-Nyatakan sifat orang yg anda tag. Nak tulis panjang berjela pun takpa. Asalkan anda happy.
Macy
sebab entry ni tajuk Macy, so zai tag dia balik sebab memang dia dah buat entry ni. so orang lain takyah susah hati nak jawab tag ni. Dia paling suka mai blog zai, even tuan belog takde. Macy lupa eh camna kita kenal?. Its ok, I refresh otak u balik. First kenal, memang zai tak kenal langsung sapa Macy ne. Time tu zai kenal MB,days, berd, anoz, syida, sue , kyuubi, aida, long, iema and seangkatan dengannya. Tak jumpa lagi blog Macy. Macy tegur blog zai dulu. Then, start baik bila tiba-tiba blog zai masuk dalam list blog kena tag by Macy. So, tangan yg lenguh menaip ne pun tanpa terus berlengah jawab tag dia. Then, starting dari tu mesti selalu tegur sampai la kitaorang exchange link. Tapi dia dah link zai dah lama, zai jer yang tak tahu hee.So, tiap-tiap kali zai publish entry mesti dia akan comment even dia tak sehat, merajuk dengan orang itu, ada test, busy dengan program maktab dia. Dia blogger peramah, believe me! Since your start knowing who is Macy, I promise you will never feel regret to visit her blog again and again. Tengok comment blog dia pun dah tahu kan. Entry blog dia pun ok ok, nasihat berunsur Islamic because I think, dia perempuan yang baik-baik saja. upss semua blogger perempuan baik-baik jer. Sometimes, zai dapat idea untuk publish entry dari dia, so thanks a lot cik Macy :-)
Hope boleh kekal yer adik Macy, kahkahh muda kot dari zai 1 tahun, but still ada jurang umor. tapi Macy takyah gatal panggil zai kakak zai, anda dikecualikan sebab beza umor 1 thn je

8-Adakah anda happy dengan apa yang anda ada?
kurang happy sebab blog tak famous macam Macy sebab zai malas blogwalking (eh rajen juga apa)

9 comments:

iemaZAIMAH said...

seronoknye ad org mcm macy..rajin komen2 entry..huhuhu

rathiqah azmira rosli said...

hai budak santek

maceh datang belog kita


:)

ASaDa RyutaRo said...

hahahaha.. ade pulak 'orang tu' masuk dalam penerangan..

kak zai <-- gatai nak panggil kakak.. lalala~

dapat gak tag ni dari macy.. x sabar lak nak buat tag ni.

leh 'puji-puji' macy.. lalala~

zai said...

iema : yerlaa, dah dia ringan jari nak click click entry blogger lain. kamo?

rathiqah : hey, kamu lagi chantek kot
saja suka-suka pergi sebab suka tengok kamu hee

zai said...

Asada : erkk, kakak zai?? asada saja jer (saja mau feeling young, 21 thn xder la tua sangat kan)

apalagi, cepat p buat tag ni, macy kjap lagi bangun tido mesti happy ada entry pasal dia.

macy :)

maCy said...

Zai :
asada tu panggil die atok asada.. umo die 23 ok? 23! hahahaha
wa.. bile sebut nme blogger2 tu, baru egt. paleng egt anoz! huhu
uwaa.. sayang la kak zai kite.. muehehee ;p



Asada Ryutaro :
oit! 'orang tu' kene kutuk ag.. majuk2! haha
eley, kalo ta wat siap la! huhu

iemaZAIMAH said...

orang follow mne yg ad kt blogroll org..tu keutamaan la..hehe

zai said...

Macy : 23? hoo mmg kenal call atok asada. ingat anoz? entry lawak dia kah.dia sekarang tengah berperang dgn exm, membawa misi keamanan Malaysia ke Sheffield..

iema: tu la, sis pun mcm dh malas nak terjaha blog-blog baru, just nak follow yg dh link jer

iemaZAIMAH said...

tu la kn..byk sgt blog skg ni..tak terkejar lorh..huhu

org dh limit kn blog yg org btul2 follow n link..just 60 je..nk tapis lg..tp sume syg lah kite nk tglkn..uhuk3