Sunday, June 6, 2010

Contest Gambar Best by Asada

Atuk Asada (Macy suruh panggil) maf-maaf .Encik Asada dengan berbesar hati telah menganjurkan contest bersempena dengan entry nya yang ke-100. Contest dia senang just upload gambar dah boleh join contest ni.

Zai pun apa lagi terus p belek balik khazanah-khazanah nostalgia tu semua. Time buka folder gambar hukhuk (cough) berdebu!! Dan tanpa kusedari total gambar zai dah masuk 2014 picture, patutla nak loading lambat. Kalau nak ikutkan lagi banyak, tapi disebabkan laptop+pendrive zai hilang dirompak orang, so habis la picture-picture zaman sekolah dan dulu kala punya memory dirembat perompak tu jugak ~geram woo~

Asada, ni jer picture zai taruk .Sila layan kan saja even gambar tidaK bEST

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Memory Satu-Manusia itu Unic

Memory terbeku dekat Darulaman Equestrian Park. Nak riding kena bayar , tetapi disebabkan kitaorang tetamu kehormat sebab gate baru buka je, kitaorang adalah first customer dorang served. Makanya dapat free untuk tunggang kuda tu.Moral story nya, jangan tido lepas subuh, sebab pintu rezeki akan terbuka luas kepada kita. :--))


Memory terbeku dalam Village Mall, time celebrated birthday Cik Sueraya . Muka harus bernafsu riang riang gembira. Fokus kepada balloon , itu ialah hadiah daripada Zai, Meera, Miken. Total balloon ialah 21(tapi dah tinggal 12 je lepas budak-budak merengek nak balloon tu). Kenapa 21? sebab celebrate bufday Sue yang ke-21. Balloon tu kitaorang tak beli, tetapi telah dicollect di setiap booth sempena dengan Carnival PC Fair. Semasa collect balloon tu harus ada perasaan kebal selumber dan bedak asas telah ditempek sebanyal 21 inchi tebal pada muka sebelum operasi dijalankan. Sue takder dalam gambar sebab dah kena culik dengan Mr. Hairi.

Memory II - Hidup itu warna-warni


Memory terbeku di Putrajaya sempena Hot Balloon Fiesta 2010. Picture ni bukan zai snap sendiri tapi atas pertolongan future bro-in law yang kerja dekat situ.Yerla, jauh kot dari kedah nakp Putrajaya semata-mata nak tengok fiesta ni, tambah time tu ada class. Maka nya, bro-in law pun snap beratus-ratus gambar and send to us, tak dapat pergi dapat gambar pun jadilah.Rasa-rasanya mesti ramai yang ada gambar hot balloon ni kan. Geram gila tengok dalam gambar pun, sebab it too colorful..kalau dapat naik hot balloon tu kan lagi best. Ni first time Malaysia organize festival camni, hopefully next year ada lagi ~waiting~


Alamak panjang la entry ni Asada, tak per ek sila merangkak dengan pantas = P

13 comments:

maCy said...

ehem3..
maCy selaku juri tak bertauliah izinkan sme gambo dibawe btanding ye.. muahahaha~

adeh3.. cepat gile.. maCy ta godek2 ape2 ag.. huhu

cik nUnU said...

sukee pichta yang ada ballon kaler ijaw yang asalnya ada 21 tapi udah dirembat sampai tinggal 12 jerk..hihi

pic nmpak natural..sempoi;)

iemaZAIMAH said...

akaaaaaakkkkkkkkkkkkkkk...lawa2 gmbr tu..huhuhu..riang ria..i vote for u..eh2..ad vote2 tak?hik3

the balloon one yg da boom!nmpk ceria sgt..suke2

zai said...

sebenarnye takot nak baca comment ~takut dikutuk~

macy :asisstant asada eh kamo ?haha yerla cepat dah takda entry mau post.so semalam tak bt pape trus cari pic tu semua

cik nunu : actually camera letak ats lantai baru dapat full body,my frens rendah sgt nak ambik gmbr ats, terjengket-jengket dia haha ..funy taw time ambk gmbr ni tu psl gelak pun natural

iema : hehe, join la iema. kan dah post satu entry..hee balloon tu mmg kenangan sangat-sangat, sampai abg pizza pun gelak sebab ktorg suh dia jaga balloon tu then ktorang makan

cik bunbun said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaa nak belon. hahahahaha. hot air baloon klo nak bagi pon buleh ngeh ngehhh :P

ASaDa RyutaRo said...

sempat lagi mengutuk kat situ ea.. isk! potong markah... hahahaha *gelak jahat*

dah check semua.. ikut syarat dah. diterima masuk.. ngeee~ *cuma banner kat side bar tu, salah link, letak terus ke entry contest..

TQ sudi join zai.. (^^,) gud luck ea.. asada pilih pic yg ketiga.. nampak hepi n best!

zai said...

cik bunbun :nak bagi yang tu, sila masukkan duit ke dalam account sis ('*)

Asada : ade potong-potong markah pulak ker, yer yer tarik balik, adeq asada (glurpp)

makaseh, saja meramaikan ummah, merapatkan saf join contest ni

cemomoi said...

suka kuda, gajah dah naik, kuda blom lagi

smalam g cavenzi dpt belon tapi tak leh terbang cam belon spek mata tu

zai said...

hahha hang mmg

suka giraffe, kerbau dah naik, giraffe blom lagi (lebih kurang tak)

cavenzi? mana weh

[z@ck] said...

wah..semangat mengutip belon kat PC fair ye..
=P

gud luck!

zai said...

hahaa... semstinye smgt sbb kawan punya psl..nak beli hadiah mahal2 tak mampu, so tu je yg mampu bagi

thanks

M a W a D D a H said...

hi..

suka tengok gambr yg ketiga itu...gud luck!!

zai said...

mawaddah : hye jugak, thank you :-))))))