Friday, May 28, 2010

Perempuan menangis bila....

selamat hari jumaat, selamat hari wesak. Hye semua!! nada ceria dan comel sambil senyum dengan mulut penuh dengan misai susu tanda happy . Happy lepas baca entry blog Macy 10 Sebab Lelaki Menangis. Kamo pencetus revolusi idea untuk zai ok, i need someone to refer with sebab rasanya sekarang otak zai sudah berkarat teruk bak terkena air hujan asid Shah Alam. Entry ni lebih kurang kesinambungan entry Macy (plagiarism ??) Macy dah selongkar sebab kenapa lelaki menangis, so sekarang give me a chance to simply recognize and elaborate not in detail kenapa perempuan menangis. Pada firasat zai selaku perempuan mesti la tahu bila masa nya perempuan menangis. 

Ini sebab-sebab perempuan menangis :
  • Bila potong bawang aku tengok perempuan selalu menangis, tak boleh tahan sobbsobb
  • Tumbuk cili dalam lesung tumbuk, terpercik masuk mata dah nangeh kan kan
  • Makan prosperity burger dengan sos cili 4-5 packet sos cili+lada
  • First time pakai lens mesti perempuan menangis
  • Frust bercinta memang wajib menangis gila kau tak menangis, Perempuan separa lelaki pun menangis kot
  • Selepas bergaduh dengan boyfriends terutama lepas kejadian membaling semua barang yang ada, selalunya hand-phone jadi mangsa acara lontar peluru dan dinding sebagai target, tengok hand-phone berkecai menangis (perlu ke baling-baling semua tu? tak payah kot )
  • Selepas akad nikah aku tengok dekat tv mesti perempuan peluk cium makayah dorang sambil nangis habis make-up mahal-mahal nurul syukor touch-up kat muka dorang tapi lelaki tak pula menangis ..munsykil munsykil
  • Buat exam account, tak balance kiranya tak boleh jawab soalan lah ni
  • Tengok baby comel mati sebab ramai sangat manusia spesis homo sapiens buang anak, perempuan lebih prihatin bab-bab macam ni ok
  • Baca novel Lagenda Budak Setan, bila tahu Ayu meninggal dunia , so tinggal la  Kasyah sorang-sorang  (tak sabar nak tengok movie nih)
  • Period pain !!! sedeh+sakit+sengsara jiwa batin rohani = menangis 
  •  
Randomly, zai dapat itu je. Tapi kalau nak listkan, memang banyak. Jiwa perempuan kan sensitive. Kalau perempuan tu cuba tunjuk macho pun dia still akan menangis sorok-sorok, caranya pura-pura tenyeh mata kata binatang masuk or mengantuk menguap sampai air mata terkeluar, padahal dia menangis.Cara lain dia menangis tak nak tunjuk dekat orang ialah dengan pura-pura tido awal untuk melayan jiwa nya yang tersiksa dan sambil tido tutup muka dengan bantal busuk nya, itu ialah cara untuk mengurangkan bunyi ngauuuman dia menangis teresak-esak. Bukan apa, perempuan saja tak nak show off kan kesedihan dia...(o,O)

15 comments:

sueraya said...

perempuan sgt sensitip zai oii...bnda kecik pon nk nangeh...mak mrh sket pon tersentap...adoi aii..sgt fragile ati kecik mereka(kita) nih..:)

Dashing Days said...

aku dlm sebulan mesti nanges sekali hehehe xtau pedehal hehehe

zai said...

sue : hahha, sue ai ingat lagi, bdk2 laki ambek kasut u kot, terus nangeh hahah kelakar laah kamo neh.cik sue super sensitive..lembut betul

days : sebulan sekali nangeh, ahha tahu2 mesti pasal pakwe ko kan kan

Dashing Days said...

xde la pasal pms hehehe kalo dh dkat sgt time pms tu mende kecik pon leh buat kuar air mata hehehe

zai said...

ahhaha, actually aku nak cakap benda tu, tapi tak ter type plak aku..ahhha, yer gila sakit weh, ko makan ubat ker ko tido..aku tido terus, bangun tido baru ok

Berd said...

ala zai. kot yer pon rindu aku takyah la sampai wat entri pasal nangis.

aku tak terasa pon.


wakaakkaka.

Yatre Hayati said...

awak patut tambah masa nak pakai eyeliner bawah mata..hee

zai said...

berd :berd, saper suruh ko rasa-rasa nih, tak suruh ko taste makanan apa-apa pun

yatre : ha'a kan, hahha tu pun boleh nangeh tu, nak cantik pun kena nangeh

maCy said...

kah3.. very d kelakar la zai. i tau u ni fan i.. siap jd pncetus idea.. ahahaha

m siblings da 7 da kawen, tiap kali kawen la maCy nanges ngn adk brdk pmpn len. sgt sday woo.. mlpskn ank pmpn ke tgn org len utk djge plak..huhu

thx backlink m name.. i love u more la.. hihi

zai said...

macy : u macy kena buat fan club kat fb, mesti ramai join ..i org first!!

eh eh macam dia pula parents nak lepas ank perempuan. zai pun rasanya bakal sedey tp tak nangeh kot, sebab susah nak nangis--ceycey tipu--

cik bunbun said...

bunbun mengis scare puratanya lima kali seminggu. hahaha. nak celen tak? :P

Syida Shukor said...

perempuan menagis bila jatuh longkang :P

zai said...

cik bunbun : ahhhaa, tak kering air mata ke dek? budget-budget la sikit nk nangeh tu

zai said...

syida : mesti u yg jatuh longkang kan

ASaDa RyutaRo said...

hohoho~ perempuan mmg sensitif.. lagi2 hati ibu.. lalala~