Saturday, May 1, 2010

Help Wanted !!!

aku start belajar bi dari tadika
tapi tak tahu lah nape sampai hari ni, tak terer
teacher tanya what your ambitions ?
aku jawab I'm want to be literature 
padehal lecturer
kalau join nuff dari umor 6 tahun
dah kayo aku hidup dengan duit nuff
tapi bodoh-bodoh aku pon,
tak der sebodoh staff dekat Aquaria K.L tu



aku dah cuba translate
Lion-fish = ikan singa
tak pernah aku belajar lion maksud nya ayam
sekarang sapa kurang pintar ??

14 comments:

theSkycrapper said...

hahahaha..species cat dog ada zai?..mutasis mutandis betul org tu.

sueraya said...

hahaha...dia slap la tu zai...maafkan dia la...hehehe

Yatre Hayati said...

hahaha..tapi maybe nama bm ngan bi dia beza kowt...

Syida Shukor said...

haha betul jugak . macam sugar glider . kalau translate betul2 dapat pengesot gula . tak kan nak panggil pengesot gula kot . macam aneh jak . haha

zaizax said...

skycrapper :cat dog ade, kat tv9 ahha,mutasis effect dari bom hiroshima tempias kena kat die ehh?

zaizax said...

sue :ini case serius sue!! kena take action cepat, sebelum bdk2 salah tafsir maksud, seblum foreigner igt melayu translate bm jadi gitu ahha


yatre :maybe la kan


syida :ahha, pengesot gula? dek, tolong ambek pengesot gula jup-mmg bunyi pelik-

Berd said...

hahaha.

kau kurang pintar.

ye ye.

kau!!

kehkehkeh

zaizax said...

berd : sape ?
tak dengar lah, kau ke berd,
kalo kau mmg aku sokong

Dashing Days said...

aku rase kalo direct translation tu mmg dh barai semantic nye.tapi kalo dr kaedah scientific tu xsure la..tp kalo betul salah.memang seriyes buat malu malaya.btw..aku xpenah pegi lagi tmpat nih.aritu nak bawak anak sdare.tp dieorang lg gemar mandi kat sunway dr tmpt ilmiah.cm aku jgk hehehe

cik bunbun said...

hahahahahahaha:D
kelaka. adoii.
dahla aquaria plak uh.
wat malu malaysia. hukhukk

maCy said...

hahahah.. kalo maCy tgk j zai xbce pn..ki3

FaTiN said...

saya mesti tgk pastu blah. zai mmg teliti..caya lah!

Kyuubi_85 said...

haha. gelak golek2 aku baca. hahaha. lionfish tu nama scientific dia tapi ikan ayam??? diorang silap tuu. haha

zaizax said...

days :aku p situ pon bawa ank sdare aku gak he2x

cik bunbun: tu psl ah, tmpt tumpuan org tu dorang wut malu

macy: erkk, tgk je? kalo zai tgk mesti terbaca

fatin: teliti sebab nak tunjuk bukti

kyuubi: uikss, ade orang tak kat situ ko gelak golek2 ..kang nnt malu ko