Tuesday, April 13, 2010

Insomnia

 sleep- i -need - you

adakah anda tergolong dalam golongan mereka yang menghidap INSOMNIA kalau :
during your daytime or before go to bed, you take one cup of coffee& nescafe, mocca, latte etc or more
 daytime naps exceed the limit allowed likes 12 hours a day ??
baru lepas jogging, pergi gim then balik terus nak tido
 baru lepas bergelak tawa tak ingat dunia after tengok THE NANY, then terus nak tido
nak tido, pikir macam-macam tengok-tengok jam WooOoo its already 5 am..aiyakk
 berfacebooking, berblogwalking dan melayan picture-picture gadis-gadis beraksi comel, cool di laman sosial tu
esok nak exam, hatiku lara, eh besok soalan apelaa nak  terpampang atas kertas soalan tu, erk aku dah cover semua topic ker ?
So... 

you are nope since people with INSOMNIA have trouble falling asleep or staying asleep and they may wake up during the night or wake up too early the next morning :) 

yesh I'm nope 


p/s just to tell you -- zai tak boleh tido, sekian !

18 comments:

Berd said...

bahaya doe. nanti kelas fail

huhu

maCy said...

woo.. stret kate fail.. isk

maCy pna kot insomnia..
tamoh da~

zaizax said...

berd : class fail ? tiba-tiba ko berd..jauh menyimpang, uishh dijauhkan

macy : dia mmg ckp straight to the point, tapi takpe dimaafin..adakah sengsara macy ?--skrg suka guna ayt skema, adakah salah satu ciri-ciri penghidap insomnia ?

theSkycrapper said...

zai..try je biasakan tdo awal..nnt dlm 1 week ok la balik biological clock tu..

zaizax said...

skycrapper : ala nk tido awl skrg xboleh kot nak practice, nak final..maybe during sem break boleh tido awl hee

Syida Shukor said...

haha zai pun jgn salu online taw . lepas final baru boleh hehe . goodluck too dear ! (:

yaya chan-tik??? said...

hehe..selali i kena insomnia ni.sbb ambil architecture mmg jarang tido malam..so dah terbiasa sgt.haha . sampai skrg cuti pun masih terbawak2:) hehe

zaizax said...

syida : baek. zai yg menurut perintah cik syida !! thx syg

yaya: haha, idea dtg mlm2 eh yaya

yaya chan-tik??? said...

yup..waktu siang mmg otak beku.malam je mencurah2..semua archi student rasanya macamtu. haha

ASaDa RyutaRo said...

hohoho~ xleh tdo?

dah try kira kambing?

dah try baca kamus?

dah try pejam mata?

ke keinginan nak on9 membuak2?

hehe :P

*sy pun x boleh tdo* erkk!

zaizax said...

yayaa :ker waktu siang banyak tido yaya..hahha yala nak stay up tgh malam sampei ke pg..org cakap good morning, korang cakap good night..tak gitu?

asada : keinginan nak on9?, cett anda memahami nampak, ker ne based on experience neh ahhaa

nasikputeh said...

saya terlebih tido..huhu
siap mimpi yang bukan2 lagi..

joegrimjow said...

erkk
belom lagi kot
huhu

zaizax said...

nasik: mimpi bukan2..oh banyak maksud tu he2

joe: cey ada KOT kt blkg tu, ne mesti dh ada tapi kurang pasti

miss lolly a.k.a luvfareda said...

l0lly jugak agak ins0mniaaaaaaa.

0h n0~

zaizax said...

bagus-dah tambah member club insomnia dunia hee

FaTiN said...

semalam tido lewat sebab asyik tgk tv. hehehe
fatin minum kopi pekat mana pun, cukup masa terlentok gak atas tilam. dah immune agaknya

zaizax said...

maybe dah immune tu, zai slalu minum nescafe, pon immune gak ahha