Monday, April 12, 2010

Contest Baca London : Menang London

STICKY MODE UNTIL 17TH MAY 2010
(nak baca entry baru, scroll ke bawah ya )

Anda familiar dengan blog Coretan Perantau tu ? ala, yang kasi postcard free for his lucky readers  tu, live post from London Ok. This time dia buat contest lagi. memang kayo ko Long nak kasi present untuk kitaorang.  So, interested? jom join. Mengikut procedure yang telah ditetapkan dan harus diikut oleh peserta, kita kena pilih satu je entry yang best dari banyak-banyak entry best yang ada dekat blog " Coretan Perantau ". tapi aku ada problem la LONG, kau suruh pilih satu je, padehal entry ko semua nya best-best, uishh susah nak buat decision ne.Syarat lain, entry ne kena dalam keadaan sticky mode sampai la 17 May 2010. so, nak baca entry baru aku, scroll ke bawah.pesanan kali kedua (:
Entry Menarik Pacaindera Untuk Dibaca : 18SX : London Yang Lucah 
ha, otak jangan nak ingat benda lain.cepat cuci otak kamo, jangan ingat benda yg terpesong.  aku rasa LONG taruk tajuk entry yg catchy ne mesti traffic tinggi kat blog dia. aku suka entry ne , sebab long expose kita pasal the reality of london., yang totally takda dekat Malaysia, or kalau ada pon just sikit jer antaranya :

I- Pergerakan golongan yg ada problem dengan gender secara terang-terangan 

Dekat London , ada  specific society untuk golongan-golongan yang ada crisis identity dekat University dorang  , siap legal society plak tu bukannya illegal. kejap nak jadi perempuan kejap nak jadi jantan. If in Malaysia, golongan ne bergerak secara underground, bermarkas di lorong Hj, Taib ( kesian, nama tempat represent Islamic, tapi realitinya memang contradict sungguh ). Club ne ada dekat Malaysia? sah-sah dah kene banned dengan government, or kalau dekat local University, confirm la dah kene tindakan tatatertib, naik court University, tak pasal-pasal kena bayar compound dekat U tu. kalau negara kita yg famous dengan concept Islam Hadhari allowed formation of this association , memang Innalillah, hancus ...

 

II- Bookshop 

Then, if dekat Malaysia yang ade just kedai buku konichiwaKinokuniya, MPH, POPULAR dan seangkatan dgnnya yg sudah pasti bahan-bahan bacaan dikawal selia oleh government kan, tapi dekat London tu, dorang dengan suka hatinya tanpa rasa bersalah (memangla tak bersalah, dah negara dorang practice benda ne) ada specific bookshop for lesbian&gay, how come? sonang I nak beli nyahh !!

 

III- Iklan porno dimana-mana sahaja even in public area 

Iklan yang tunjuk perempuan sexy dekat tv Malaysia pon dah kena banned awal2, inikan pula aksi ghairah sexy-mexy nak tunjuk kat market Malaysia. kalau aku, ontheway nak pergi jawab final test, confirm apa yang dibaca, dihafal terus lesap, yerla hari-hari dok tengok benda tak halal, karat otak hee. tapi, mat2 salleh dgn minah2 salleh ne kisah ke dengan semua tu, kan mmg culture and attitude dorang macam tu, takda limitations, semuanya dorang belasah. tapi kalau dekat Malaysia korang buat macam tu, memang ade je yg nak famous secara tiba2 dekat newspaper. memang solute betul la dekat student-student Malaysia or specific lagi to Muslim yang stay dekat London, yang still boleh pertahankan benteng keimanan diaorang segah tembok China sana nuu. tapi aku tahu korang mesti tergoncang sikit dengan gambar-gambar tu semua kan, yerla manusia mana yang takda nafsu beb, cuba bagitaw. oleh itu, marilah kita sama-sama pertingkatkan ilmu agama masing-masing. amin

 

Referral Contest : - mainamezai- , blog aku sendiri


Long, itu je yang aku boleh comment untuk melayakkan blog aku terlist ke peringkat akhir penapisan contest ne, harap-harap Long bersama awek tercinta tapis elok-elok eh time nak pilih the winner of this contest, no personal bias, transparency was encouraged.

3 comments:

maCy said...

maC pn ala2 na join tp ta sgke owg dekat xam ni post dlu..hihi..
p/s : menang t adiah kerat due ye?ehehe ;p

zaizax said...

hehe, ini warming-up before final..hee
camna kalaw hadiah dia kasi tu xleh kerat ?

maCy said...

err.. maCy sudi amek semuenye.. haha ;p