Monday, April 5, 2010

Boleh Tak Celebrate Birthday Tanpa Cake ?

sila jawab soalan yang tertera di tajuk entry aku kali ni. pelik la kenapa la kalau celebrate birthday mesti kena ada cake, dah macam symbolic pulak, asal birthday mesti kena ada hubung kait dengan cake. cuba kita change , like sambut birthday, cake kita ganti dengan benda lain pula, cekodok ke, jemput-jemput ke, dodol ker, burger ke, salads ker, roti ker. tapi orang cakap, takda cake macam kurang meriah. tapi bagi aku, personally if celebrate birthday, cake is not important, but the most important is..Ucapan from my siblings, parents, and of course my beloved friends. itu lebih berharga dari cake, hee sebab ada cake bukannya nak makan sangat. 
nahh salads, pengganti cake birthday Sue decorate by Miken and Mia

Berbual pasal cake, kita ada banyak jenis cake ya tuan-tuan dan puan-puan antaranya ialah :


Creamy Cake
cake jenis ne, aku paling cuba jauhkan diri dan paling tak suka makan. cake ne topping cream  mak bapak tebal dan penuh warna-warni yang korang bila makan rasa macam nak telan ke tak mau telan, kalo telan rasa korang baru je lepas makan margerin satu tin tu. pastu rasa lemak-lemak terlekat dekat kerongkong korang. 


Cheese Cake
Cake jenis ne boleh tahan la, sape-sape yang suka cheese akan rasa wuahh inilah permata hati perut guerr !!Cake ne if jarang-jarang makan layan la, tapi kalau tiap-tiap kali lalu secret recipe, dome singgah beli, confirm naik jelak, nak termuntah, pening kepala nak makan.



Chocolate Cake
Rasanya cake ne paling mendapat ranting tertinggi kalau tercalon dalam list " I'm The Gorgeous Cake". Cake ne tak kira atuk, nenek, pokcik, mokcik, remaja, dewasa, kanak-kanak, baby mesti pilih cake ne dari cake-cake yang lain. aku pon prefer cake ne dari cake lain, sebab takde cream, just ada chocolate ja, nak lebih sihat, topping kan cake tu dengan dark chocolate yang lebih-lebih lazat dan sihat dari chocolate biasa.


Ice-Cream Cake
Cake ne mamamia !! tapi kena selalu letak dalam freeze, kalau tak dah tak marvelous. ala, kan sifat semula jadi ice kena taruk dalam freeze kalau tak cair, lain lah kalau ice dekat kutub utara dan juga negara yang ada empat musim sana nuuu click blog perantau london ya utk maklumat lanjut pasal 4musim tu yer

Kenapa buat entry pasal cake ? oh sebab bulan April ne, ramai sangat orang-orang di sekeliling aku birthday dorang bulan April ne, kopak duit aku wehhh. Dan salah sorang ialah blogger dan juga kenalan rapat di dunia realiti, SUE !! birthday dia 4 April, so aku pon telah merencanakan suprise birthday party dua hari  awal dari tarikh kejadian dengan member-member yang lain, last-last cik sue sendiri yang telah mengspoiltkan majlis dengan tak jadi nak join bbq yang kitaorang dah planned di atas sebab-sebab tertentu. last-last betul betul 4hb iaitu semalam, kitaorang just bawa dia pegi makan dekat pizza, nah ambek kaw sue, punya la gempak suprise kitaorang dah buat, siap hanafis test vocal lagi nak nyayi lagu kat kamo taww, akhirnya restaurant pokcik pizzahut juga jadi sasaran.

dia dah cukup 21 thn!! sila daftarkan diri anda sebagai salah seorang pengundi yer, jalankan tanggungjawab anda selaku rakyat Malaysia * correction not 21th but 21st


14 comments:

maCy said...

sue sayang!! happy bday~~
kalo dkt maC da join clbrate^^

fiD said...

boleh je tanpe kek,,

dekat hostel k, sambutan dgn air, tepung dan pelabagai, haha

centado said...

buleh............
buleh pakai mee goreng kan..
:D

zaizax said...

macy : haha kalo dekat, memeriahkan maajlis gitu

fid : air tepung tu mmg pekara wajib kat hostel, nnt zai nak baling gula, ke pasir ke..lagi havoc

centado : heh, mee goreng? sodap tu , pastu baju pon nak kena cuci lumat-lumat nak buang kotor tu

sueraya said...

tQ zai utk post yg ada kena mngena ngn ai...
tengs jgk utk smlm!
sk! :)

Aida Effarina said...

ishh sis ni buat terliur je tgk kek2 tu. (o.0)
eh corrections, 21st la, bukan 21th. hehh. :D

zaizax said...

sue : welcomee

aida : nmpk eh ? haha, eh itu sis buat keadaan yg sgt2 nak cepat, tgk tulis atas tissue, then pinjam pen kat promoter broadband kat area2 tu je pon...tulis berlapikkan dinding ..penuh confident tulis th

theSkycrapper said...

boleh..dl celebrate b.day abah tukar kek dgn ice cream, sebab my dad x boleh mkn ice cream..tp bila dah serve ice cream br tau, dia x mkn ice cream juga..maka kami je adik beradik abes kan...haha..
betul..niat yg ikhlas nak celebrate tu yg penting..

Mr.Z said...

tengok mamcam sedap betul kek tu..nyum2..hehe

zaizax said...

skycrapper : haha, peliks ice cream pon xmkn, ohh mayb jaga kesihatan tu, almaklum la org2 tua skrg very particular bout their health, maybe pantang juga

mr.z: tengok pon mcm sedap, kalo makan lagila sodap

amirah said...

cedapnya kek ..heh

Syida Shukor said...

alaaaa zai bila nak bagi kita kek ? :D

Merah Baldu said...

ok zai..soon on ur bufday they will be no more cakes..juz banana fritters ok.hehe..if ade cake pun just for us..padan muka..i like all the cake except the creamy cake

zaizax said...

amirah: yummy, cake tu tgk sedap sebab decoration die

syida : nak kasi kat u? tunggu u kawen i kasi adiah

merah : banana fritters? cool, not too bad