Wednesday, March 10, 2010

Untuk Lelaki Yang Pernah Ku-Cintai

Tajuk Zai boleh tahan ker boleh blah. Zai perasan hot je kan.
hey readers, thanks a lot dropped kat blog zai and sudi melapangkan masa anda-anda yang zai tahu tidak lapang untuk baca entry zai yang merapu, okk merapu sebab ramai kata merapu, bukan penyapu - zai loser-

Entry ne kan, si anoz punya idea suruh buat entry pasal LELAKI KACAK, sebab hari tu zai buat entry pasal perempuan cantik. So, nak kasi neutral , fair, zai buat pasal lelaki kacak pulak, just to appreciate them as makluk Allah di muka bumi ne yang semakin nak pupus, minority bukan majority--sory sory, kawal temperature badan anda, cool dude -- 

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------


LELAKI KACAK  menurut definisi yang diberikan oleh kamus terulung  OLD-FORK ialah lelaki yang selalu ada keyakinan untuk berkata yang dirinya kacak contoh ayat :

            "aku, selaku lelaki kacak idaman wanita malaya, dengan ini mengistiharkan ....  "

Ciri-ciri lelaki TIDAK KACAK menurut enjin carian utama zai, GoooDGURL antaranya ialah :

  • Lelaki yang memakai baju kotak-kotak hitam putih ala-ala zaman P.Ramlee dan mengINkan bajunya kedalam
  • Memakai spec skema bingkai hitam yang bingkai hitamnya mempunyai 4 inci tebal
  • Menyikat rambutnya belah tengah dan senget ke-arah kanan mahupun ke-arah kiri
  • Mengendong kiri dan kanan tangannya buku-buku physiology, history yang tebalnya mengalahkan cake fondant 3 tingkat 
  • Tunduk 90 degree-right angle ketika berjalan di hadapan perempuan dan susun atur langkahnya terabur abis dan kalut
  • Gagap dan  perlu provide payung ketika bercakap dengan-nya takut dikhuatiri  tersembur saliva-nya
  • Memandu kereta secara zig-zag ketika memotong kereta lain --weh tak kacak langsung bawa kereta macam tu, buat orang terkejut je lebih --
  • Memakai sunglasses di tengah-tengah lautan orang yang sibuk shopping dalam shopping Complex, pelik betul spesis ne -- except for blind-people --
  • Hanya berjalan dengan geng-geng sekufunya sahaja dan memandang serong terhadap lelaki yang dianggap musuhnya ataupun tidak sty-lo, nerd
  •  
 Manakala lelaki yang dikategorikan sebagai LELAKI KACAK yang zai dapat melalui enjin carian FIRE FROG antaranya ialah : 
  • Berjalan dengan penuh confident macam model catwalk 
  • Ramah mesra dengan semua orang tanpa memilih cantik ataupun hodoh,gemok atau kurus, status janda ataupun duda, kaya atau miskin, lelaki mahupun perempuan
  • Mengucapkan ASSALAMUALAIKUM sudah pasti menyerlahkan kekacakkan lelaki tersebut
  • Tidak memerlukan raut-muka yang handsome tanpa sebarang jerawat --jerawat itu asset-- untuk membuktikan aku lelaki kacak
  • Sudah pasti pandai buat lawak ataupun jenaka yang boleh buat semua orang ketawa berdekah-dekah
  • kacak sungguh kalaw lelaki ada di dapur sambil masak maggi takpun menganyam ketupat 
  • Punctual menunjukkan lelaki itu kacak so kamo lelaki kacak jangan biarkan special girlfriend kamo tertunggu-tunggu okk ?
  • Tidak kaki bangku mahupun kaki perempuan
  • Ketika bercakap dengan family nya -- tidak kasar ok-- hormat orang tua, automatic anda dikategorikan sebagai lelaki kacak malaya
  • Tidak gay ataupun mahu menukar status gender ke MAKNYAH -- terus tak kacak--
  • Breach the rule -- sometimes we need to breach the rule, jgn terlalu taksub dengan undang-undang dunia, sebab hanya membuatkan kamo terikat dan terus jadi nerd dan terus buat kamo jadi tidak kacak --


sifat seperti lelaki perasan AKU LELAKI KACAK tu memang bukan sifat tipikal.  hal ini terjadi kerana population lelaki sikit tetapi perempuan banyak. So, lelaki tidak berburu sebaliknya perempuan pula yang memburu-ini sudah perkara biasa pada zaman dunia yg terlalu global. sebab tu, even lelaki tu bermuka seposen tapi dengan iktizam, iltizam, confident dan semangat yang tinggi dalam dirinya, membuatkan dia berani memgeluarkan statement AKU LELAKI KACAK..

Tidak perlu terkejar-kejar menyatakan rupa anda seperti celebrity Hollywood, Bollywood, Malaysianwood, Indonesianwood, Thailandwood..syukurlah dengan apa yang kamo ada wahai lelaki, kerana itu adalah diri anda yang sememangnya terjadi untuk anda.

So, kamo kaum Adam yang membaca entry zai ne...ZAi cakap kamo semua nya kacak ..thumbs up untuk kamo lelaki kacak !!
ZAI tak taruk picture lelaki kacak sebab semuanya kacak sangat so tak admire sangat. 

26 comments:

theSkycrapper said...

ape la kamu merepek ni zai,,tapi x pe..bagus utk lelaki2 kacak diluar sana!..go lelaki kacak go!..(aku bukan gay)..go!..

fiD said...

betollllllll tue,hehhee...

TAPI


lelaki kacak luaran saje x beerti kan?

zaizax said...

skycrapper : hahhaa yaa kamo bukan gay ! >funny<

fid : betul tu, saye sokong kamo fid, luaran kacak nk bt ape kalau dalam dia tak sekacak luaran

Aida Effarina said...

sy suke point number 6 utk lelaki kacak tu. HAHA
u know what, sy pernah pegi tesco dgn my mom n gf abg. masa tu ada sorang staff tesco tu lalu depan kitorang. then kitorg perasan, time dia nk melintasi kitorg je terus dia buat2 mcm tk nampak kitorg. konon control hnsem laa tu. pdhal takdelaa hensem mane. gf abg tu ckp ape taw, 'alaa.. keje tesco jee pu nk kerek'. HAHA
terus sy anggap dia sbg LELAKI TAK KACAK TAPI PERASAN KACAK. hehee :D

oh nada said...

tidak kaki bangku mahupun kaki perempuan. i loike ;)

Merah Baldu said...

mne anoz ni..suh dia bce btul2.adakah dia tewrgolong dlm lelaki kacak??heheh..

FaTiN said...

kacak ni subjektif kan? kacak di luar bukan bermakna kacak di dalam. wah wah fatin ke cakap macam ni? hahaha

Mr.Z said...

so sy ni kacak ke tak ye?haha
terperinci tu detail psl lelaki kacak atau tak..terbaeek! hehe

sayaBerd said...

oo kirenye ko xmnt ak la.
susahny jd lelaki kacak ni.
wakaka

zaizax said...

aida : ahha, mmg poyo betul mamat tesco tu

oh nada : suke ? oh i like them too

merah : ahhha, he will

fatin : yela, fatin la yg cakap tu, umm tak bukan cakap, typing, fatin yg type

mr.Z : kamo kacak ke tak ? tick kt ciri-ciri lelaki kacak yg zai list-down tu, ade ke tak ciri-ciri mr.z tu..if ade ..kacak la hee

berd : tula,ko kacak sangat, aku tak minat

sueraya said...

ok...i sk entry nih...
lelaki kck vs lelaki KURANG kacak = lelaki
hahaha..bezanya kacak o x je...
zmn skang nih lelaki kck ke xkacak ke jgn dok harap sgt kt depa nih....
yg pnting zai...jg diri n jgn tertipu ng llaki kck o xkacak...
:)

jan said...

sgt stuju dgn hujah2 kamoo0 :]

aNoZ said...

saya sebenarnya tak kacak. x pernah ada orang cakap saya kacak. sebab tu la saya perasan kacak. perasan sorang2 je ni. fair x?? ahaha

maCy said...

i like ur post! huhu

maap la kpd encik anoz die bukan lelaki kacak yg kite cari..

ahaha~

zaizax said...

sue : tula, kamo takde kat tepi saye time saye wut entry ne, boleh kasi idea nak taruk tajuk apa

jan : hujah zai bernas ker tak ? boleh masuk pidato piala draja tak?

anoz : oh, tidak ape perasan sorang-sorang anoz, masih kira fair..semua org ada perasaan perasan sorang2, dun worry..hee tadak org kata anoz kacak ? anoz p tanya bdk kecik..mesti die jawab..abg anoz kacakkk

macy : thx macy!! eh jgn ckp mcm tu, setiap org kacakk ! kacak dalaman

MiSz MaNja said...

cunnya... entri ni mmg best utk readers... hahahaha.. santai zai.. KIT okeyh !

telagaburuk said...

lelaki tak kacak

aieOreo said...

"Memakai spec skema bingkai hitam yang bingkai hitamnya mempunyai 4 inci tebal"
woah..direct hit kat oreo..
aduhhh XD

zaizax said...

misz : thx,yea yea KIT dear !!

telaga : ahha, wut? takla, kacak kamo, yesh do believe me !

oreo : sory222, i have no intention nak kata siape2, jgn ambek hati yer, it just suka2 je

Kyuubi_85 said...

aku bersyukur apa ada pada diri ini... :D

zaizax said...

kyuubi : aminn

I_Hate_Lolipop said...

setuju..

aku teringat pernah ter-couple dgn si nerd. ada ke gi dating cerita mcm mana leh terjadi lektrik. sungguh bosan dan akhirnya pakatan rakyat dibuat dan aku mencari yg lebih KACAK..haha

psychopath said...

saya x kacak.

tp rambut pacak.

Syida Shukor said...

Mengendong kiri dan kanan tangannya buku-buku physiology, history yang tebalnya mengalahkan cake fondant 3 tingkat


awww . i like man with a brain ! not a flirty yang berlagak kacak ! . hee

and dia mesti lah suka berborak benda yang berilmiah dengan i . dan itulah yang dikira kacak sebenarnya (:

zaizax said...

lolly : hee, kesian ko lolly, ko dgr jela, tambah ilmu

psychopath : pacak ? still terpacak ?

syida : yer, tp cuba syida baca coment ihatelolipop tu, die kuar dating pon pkwe die cite ilmiah, actually zai pon suke laki2 ade ilmu, sape taknak kan? tp ikut tempat la..ahhaa

Syida Shukor said...

tapi i suka . hehe . mungkin i tak penah been with ppl like that . so i nak try lah . haha .