Friday, March 5, 2010

Hidup itu indah


maaf, tajuk entry tidak berkaitan dengan isi yang bakal disiarkan

bosan dikala hari khamis menjelma...nak buat apa zai ?
pagi-pagi buta, pergi menadah telinga di class yang tak perlu aku mentionkan di-sini..
cuma 1 class je hari khamis ,  cuma 1 jam tutorial je hari khamis..
pabila lect cakap je " you can dismiss my class now " , otak mula hantar signal  B.O.S.A.N
Nak buat apa lepas class tu ? 1.breakfast , 2. library nak update general knowlegde + observe people + menjejaki lelaki kurang kacak,  3. balik bilik dan teruskan activity ber-hibernate ,  4. hari turun padang dengan beramah mesra bersama penduduk setempat


so, choice no 1 dan 2 terpilih sebagai pemenang...
 
tapi, singnal BOSAN aku belum terpadam lagi...zai nak buat apa lagi ne ?
makcik cleaner dah zai tegur berapa kali...
blog-blog yang menjadi fabret untuk di-click, aku dah khatam entry mereka...
lagu yang ada kat blog aidaeffa tu,  pon aku dah replay puluh-puluh kali...
dan banyak-banyak benda bodoh lain aku dah buat..
sudah 2 miggu berturut-turut tanpa gagal, aku menginap di kediaman mewah Uitm ne..
aku perlu lihat dunia-sebelah zara dunia di luar sana !!


then, aku dan BFF- Meera+ Miken- mula melakar plan atas kertas mahjung activity apa yang nak buat petang nanti...
kiteorang list-down kan few activities...
dan undian terbanyak dengan memenangi 2/3 majority party telah pon terpilih..
dengan tema "Kembali ke-Zaman Renaissance, Kamo Kanak-Kanak Riang " telah mendapat undian tertinggi di-kalangan kami bertiga..
tema color baju bebas, tapi mesti berunsurkan kanak-kanak yang riang


so our destination for today is TOYS MUSEUM located in Penang, jalan nak pergi Batu. Ferenggi, sebelah kanan anda,
berhampiran International School of ape ntah..
bayaran masuk RM10 for Malaysian citizen, we have to show our Mykad for the evident -- ish, ish apek tu memang tak percaya ke yang kami ne warganegara Malaysia tulen !!, tak ciplak taw ---
musuem ne okla,not bad. sesiapa yang minat toys bestla datang sini. kiteorang datang sini pon sebab nak bawa sorang my BFF, si Miken yang suka bangat sama toy ne. dia punya collection of toy pon banyak, and aku rasa dia pon boleh buka satu musuem toy .
tapi i think this is my last visit to Toy Museum sebab zai tak suka tengok object kaku..heh
dorang xpandai berkata-kata ---aku tengok kaw, kaw tengok aku balik---
kot-kot la nak bagi respon sikit ker, say thank you kat kiteorang yang sudi meng-ziarah dia ka
ne tak, kita yg ziarah dia, kena bayar duit pulak tu, kot-kot nak jamu air ker jemput-jemput ka.. 
pas ne tak mau p dah !!


nak tengok picture ? scroll bawah, tak mau tengok picture -- please stop kat sini --

some picture yg tetiba di-snap oleh either ZAI, MEERA, MIKIN...


 
welcome to TOY MUSEUM 


  chocolate factory !!


 
 haa, meh meh tengok jenis-jenis muka setan-setan nurjana -- huduh benar--

  

 zai suka ne..live band concert!!  unikk

  
 muka xbersalah cucuk muka sendiri --oo dia mau sambut Thaipussam-

  


  
 Pirate of Caribbean--oh hero saya didalam ini--

  
 Power Rangers ..lama benar tak tengok power rangers, dulu-dulu time kecik2 suka layan

  
  heey saya pon ada gambar dengan gergasi hijau ne, bukan kak wafa saje

 
ohh, Meera enough enough jgn buka lagi tahap kelebaran kaki anda


 
 watchaaa..kungfu Panda 

 
 aku tak tahu nama apa la toy ne..rockk babeh dengan make-up nya mengalahkan kumpulan AMUK, dari segi suara, setelah di-analisis melalui raut-muka dan tocang nya yg tinggi , boleh mengalahkan Amy Search


 
suka gambar mereka yang ne

 
Harry Potet ..abracadabra !!!








13 comments:

ini q i L L said...

nak pegi lah nanti. mcm best je. hehe.

Merah Baldu said...

nsb baik awl2 lg u ckp xbest..i xnk pg.heheh..baik p therapy kat shopping comple.hahahah

s y i e r a said...

bwk ira gi boleh ??
hehe

Aida Effarina said...

ehem! blushing sekejap sbb sis promote blog cik aidaeffa tu. HIHII :D

sueraya said...

u x ajak i!
sedey ok!
xmo kwn!

~ نورحياتي ~ said...

wahhh...
nak pegi la..
u duk UiTM mana? =)

Merah Baldu said...

cik zai ni kuat berjln..so spe2 yg nk g penang bleh la hire dia as tourist guide.upahnye blnje dia mkn.confirm dia diam.hahah

zaizax said...

ini qill : ha'a mesti pergi !

merah : kenape? u ada intention nak pergi ker b4 ne, bawa Qhaseh ?

syiera : jomm !! zai bawa jengjln sana

aida : lah aida, nape la blushing kjp je, lame2 la sikit, kan dh jimat xyah beli blusher

sue : ehh, orang dah ajak, korang yg xnak

norhayati :haa, jum pergi !! uitm kedah, kenape?

sayaBerd said...

ko mmg betol2 bosan ke.

serius xde life

wakaka

fiD said...

uyoooooooooooooooooooooooooooo!

besla..

bagus3... mencari ketenangan tue,hehhe,, lagi bape minggu jek nak exam nie,huh

zaizax said...

berd : aku bosan time tu je,pas2 kluar dah ok ! so consider aku ada life lah hee

fid :ha'a cpt la pulak rasanye sem ne..skrg dah week 10, just tggl lagi 4 mggu nak final..cpt cpt

aNoZ said...

ari tu sy gi scotland. ade children museum. best gak. die cite mcm mana permainan2 ni booleh wujud. ade2 je coite die. hehe

zaizax said...

aice, best la jugak sbb die cerite. ini name toy tu pon dia x taruk, so for those yg xkenal toys tu mmg xde harapan lah nak taw nama2 dorang