Saturday, March 12, 2011

old-school

this entry was dedicated to my darling friends in silent..Ekin, Ain, Nirah, Farah,Linda.

uniform sekolah bertukar. tiada lagi istilah kain cotton biru tua. kini biru laut jadi pengganti. tudung bulat jadi makin singkat. tiada istilah guru besar tapi pengetua.muka member pun dah berubah. dulu licin tapi sekarang dah ada gunung berapi yang tunggu mahu meletus mengeluarkan larva, yerkks ! beg swan bertukar beg adidas. kasut zip-zap Bata mahu diganti kasut tali All-Star. makin lusuh lagi bagus, berkretampilan...baru remaja !!!
stage ni, my friends my soul. kawan satu keperluan bukan kehendak. kawan umpama penyakit berjangkit  merebak sepantas Influenza meyebarkan virus. silap langkah boleh bawa maut. pemilihan kawan sangat penting. kawan belajar, kawan hang-out, kawan gossip, kawan join  activity CoCo (curriculum ),kawan sukan, kawan keluar rehat, kawan p jumpa cikgu, kawan nak ponteng class etc. harus tapis elok-elok. silap tapisan, diri sendiri menyesal. jangan salahkan parents tak pandai didik. buka hati, buka mata, buka minda.muhasabah diri ustazah pesan. 

cakap pasal future memang semua nak yang tip-top. cita-cita non-sense tak pernah lekang. mahu jadi tu, mahu jadi ni. tapi Allah swt dah tentukan masa depan kita, so we just need to drive our self on the right path.  conflict tolak tepi, lumrah lah kan. masing-masing tak sabar nak jadi 18tahun. reality-nya being 18 tak cool langsung.  sweet 16 lagi gempak kot.

Alhamdullilah, i got what we call true friends. but now masing-masing dah tak jumpa  for ages i think ( you know what I miss every single moment with you girls ). Impossible la sangat sekarang nak gather macam dulu. so, nak reduce tendency mabuk zaman kanak-kanak ribena,  here i show-off picture umur sebelum 22 tahun. mesti hampa tak expect aku nak taruk dekat blog kan. heee

form 4 - 2005
2007 - the day after SPM result was announced :-))

2007- a day before registered as Uni students !
Dec 2007 (ought 2be the most coolio age)
hee-banyak lg pic kurang sopan yg aku belum reveal.so nak lagi, kena jumpa dulu.hehe



ok, bye.

4 comments:

Muhammad Shafiq Hashim said...

Sakannya Gambaq Old School Depa..hihi

asyikin_rahim said...

fulamakk... aku renduu siottt zaman2 kanak2 duluu.. :(

chibi said...

waaa...zaman ribena..rindu3..

zai said...

shafiq :
mestila sakan.nm pun old school kan.

asyikin :
betullll !!!

chibi :
sape tak rindu, msti kromosom die kurang satu