Monday, December 6, 2010

semua orang nak cerita pasal convo dorang , aku pun


official theme for my dip.graduation day- black and white


yesh, pagi ni buka mata dah ada dekat bumi kedah. tapi i got flu la pulak kan. yerla asyik kena hujan je dari 1st day sampai shah alam sampai la kemarin. so ontheway atas kereta asyik aku je bising-bising hidung tersumbat, bersin and kepala panas. atas highway kereta pulak jem. lagi tension. arghh bila nak sampai ni . saya nak ubat saya nak ubat !!! makan ubat terus nampak semua benda macam tilam vono empuk. lali weh. sekarang tissue dgn aku mcm member kamceng.


my convocation day. Allhamdullilah. everything went well. cuaca pun okay. sebab tak hujan lebat macam hari sebelum-sebelum nya. kalau hujan lebat memang spoil abis mood nak bergambar. Tapi, sumpah kali ni gambar aku sikit je sebab rushing nak balik p IKEA. makan meatball. aku tahan perut semata-mata nak makan meatball IKEA.


since nama aku start dengan Z, so aku agak dibelakang . dalam dewan pun seat row last sekali. nak tunggu turn naik stage pun lambat. sampai member aku cakap dah penghujung baru nampak kau zai.  tapi, time keluar dewan akulah manusia terawal keluar.  so, nanti nama anak jangan letak start dengan huruf Z okay. 


sidang zai tu ada budak course Account yang lagi ramai kot dari course kitaorang and ramai juga budak2 account yang dapat Anugerah Naib Canselor. so no wonder dorang kena compete since dorang agaaaaak ramai.  if convo dekat uitm, kita boleh tahu student lain grad dengan CGPA berapa. for diploma level, ikut bintang dekat nama dia. dari takdak bintang sampai la 3 bintang. for degree  level, ikut class. 1st class ke second class upper or lower. uishh, malu kan. so my aim untuk degree harus grad with first class honor !! definitely, i really really want the first one. kenapa tak ANC???, my answer will be ..... macam impossible to reach.  kita tahu diri kita boleh capai tahap mana kan just kena buang sifat MALAS tu sahaja, baru boleh berjayaaa , yeahh!


cakap pasal result kan, confirm sekarang student uitm semua tengah cuak .  ker aku sorang je yang cuak barai (o,0). our result will be release on this coming Friday. now, just boleh redha je kan. I don't know what to expect for this semester. it's  50-50 chance. Hopefully, miracle to be happen and best luck to my peeps. Ameen. 




ps-thanks for those who visit my blog, i'll  do the same too next time okay, dun worry :-)











8 comments:

maCy said...

dah cuak barai pulak. hik3

anda sgt sihat zai. bgus macy syg zai yg senang hati :)

zai said...

wuttth***??

sihat? u luks my pp so tembam kan.ahhhahahahahah

ZWAN SABRI said...

TAHNIAH! best2..

zai said...

welcomee :)

lagi 1 sem lagi kan zwan

cokelat panas said...

wah..dah konvo ek..skrg tgh buat ape??

maCy said...

asal ats ni xleh kumen lak? grrrrr~

zai said...

coco :

tu convo dip.skrg pun still tgh study.baru merangkak to next level, degree 2years...

macy :

terlupa la, nak taruk comment. he.he.sini pun bole comment ape kan macy kan

armouris said...

info tentang hidung tersumbat di SIHAT SELALU - Hidung Tersumbat