Friday, December 10, 2010

i want to be on top! mood ANTM. cakap gaya tyra bank

on9 fb cam biasa. tengok wall coursemate ramai  post status praise to Allah swt for the result.  my face turn to be ketat. tunggu tak tukar jadi avatar ja. result dah keluar wey. pantas tapi tak berapa tangkas aku check yahoo account since starting sem ni onward, result will be announce and send to our e-mail. excellent! more practical orang cakap. takder la student2 nak bermaki-makian stuck in traffic congestion nak check result semata-mata kan.

move on. mata ni laju-laju ja cari mana emel dari Isis-uitm. yah got it, ada dekat spam. click and click terus appear result. oh gosh,  sapa punya result ni. asal ada satu tu panjang sangat comment. bukan tulis A+, A , A- ..tp FAIL. demmm!! I felt the world want to end..scroll bawah lagi cgpa 2.58! and now i volunteer to be part of  Palestine community. mati syahid lagi mulia dari survive dgn cgpa 2.58. haaihh

tapikan lucky me, tu mimpi aku semalam . serius.
when woke up, i wish that figure not turn to be reality. and after checking , yesh  alhamdullilah and I should say thanks for our creator Allah swt, people around me yg  support time exam haritu. budget macam dapat dean list.porahh cik zai. sila buktikan sem depan !!!! my result tak capai tahap kedewaan seorang student lagi. masih terkial-kial. masih harus put double triple effort on my study.

so, here i'm  figure out why result tak ngetopp -

tidur banyak, bangun pagi tengok luar hujan, tarik blanket tinggi-tinggi tutup satu badan. zass, gua sambung tido. nyaman.

class cancel. on laptop. on9. main

class bel. lecturer dkt depan bertazkirah, aku meera buat aktivity lain dkt belakang. out of sudden, madam  gelak for the funniest joke she made, kitaorang buat2 paham join gelak berirama satu class. saja bagi tambah gimik .lawak madam tu benar-benar menyentuh ulu hati kitaorang. then, tengok muka each other tanya ' weh meera, madam buat lawak apa. pasaipa depa gelak sangat ?'

study time final sahaja !! biasa la study awal-awal tak ingat. lame excuse

jalan tak banyak, so otak jadi backward. fcuk. (aku sebut jenama jam ok bukan fuck) aku rasa kurangnya pendekatan dgn alam semulajadi membuatkan otak jadi lembap. sem depan, yesh banyakkan lagi percutian ke tempat menarik di Malaysia.

baru nak get use dgn environment dkt shah alam.  if stay uitm kedah dulu lain. dalam satu class tu student tak sampai 20 orang. so lecturer boleh kenal every student so detail. ni s.alam satu class dah crowded dgn mcm jenis makluk . class mesti kena pergi awal sebab nanti kerusi meja ko kena cari sendiri dekat class lain. apekes pegi class nak kena g cari meja cari kerusi. spoil mood panjat tangga tinggi-tinggi kena ketuk-ketuk class lain tanya ada meja kosong ke tak.

selalu  termiss solat. bila terlalu happy, terlupa kejap dkt Allah. bila nak exam , sedih baru la nak ingat kan. tak malu betul manusia , kau la tu zai. asal jiwa kacau kau tak tahu malu tadah tangan berdoa dekat Dia mintak segala benda. tapi bila Dia dah bagi, kau start la lupa nak sembahyang. haaisshh

dan conklusinya, saya sedar. kesilapan masa lalu mengubah kita untuk maju kedepan. apa yang kita dapat harini adalah apa yang kita buat pada masa lalu. so you deserved for what you had done zai. the mistake of the past make us mature :-)


belajar bersungguh-sungguh ,  pesanan skema yang acapkali disebut oleh parents, cikgu, lecturer kita kan -smile








3 comments:

maCy said...

smile. i dun wana talk bout result. siyes takot. ok. sini dak sc n math sll la yg kne, toughest course. nauzubillah.

bdw ur mimpi amat. ahhh. kuang asam. huhu

Syida Shukor said...

zai , samalaaaa . i rasa apa yang you highlight kan tu semua kena kat i jugak :|

zai said...

macy

siyes macy, I mimpi benda tu.

result result result result, saja bt chaos dkt macy kasi cuak.hehe

syida

hahha, serupa. so mari berhijrah syida