Monday, June 14, 2010

aku, perempuan dan dot dot dot

Ini entry perihal kisah hari itu, ke pusat party-party bersama siblings untuk amalan party-party.Pusat party-party itu lokasi letak dekat Penang, iaitu Queensbay hahha.Itula tempat party aku suka pergi even sangat bosan tapi biarkan je bosan tu. Tapi kali ni takde la bosan since pergi dengan siblings yang jarang-jarang jumpa so mood bosan tak happy pun tukar mood over happy :-)))

sisterhood, thanks for the pleasure !!

First!! Perut mesti disi sebelum aktiviti meredah lautan orang ramai busy membuat investment dekat shopping mall tu. Maka otak mula susun restaurant fast food yg ada dekat situ. After penapisan dibuat oleh pihak ISO, hanya Mcd / A&W yang lepas saringan. Tapi, jalan punya jalan terjumpa SUBWAY.

 yeaa nak makan !! follow step nih to make the order

nak buat decision pun susah . rasa mau makan semua sebab setan dekat sebelah tuu

then, lastly pilih yg ini. lupa la order apa no.. 2 kot, half saja sebab setan dah ku tolak suh main jauh-jauh

Tengok hati sangat girang sampai habis ku bedal makanan tu, sekali air habis disedut sebab panas sangat.Actually, SUBWAY baru buka dekat Queensbay. Sebelum ni kalau nak makan subway kena pergi KL. So, lepas ni nak lepas gian makan SUBWAY tak yah lagi susah-susah nak menapak p KL. Tapi what make it different mestilah service dia kasi kurang ummm, kurang efficient , slow sikit, and tak se-hot Subway dekat KL. Memang la hot from the oven, tapi time makan tak panas , still rasa sejuk-sejuk so kurang layan . rasa macam makan roti masak semula.  

Perut kenyang, meh kita p exercise ronda-ronda shopping mall. Mata mesti bersinar-sinar tengok awek -awek cina Penang yang cun ber-short pant sebab suhu Penang sangat global panas .Jalan-jalan nampak satu outlet Country's Tid-Bits & Candies Cottage yg baru buka dekat Queensbay.

ini candies sajer, jajan tempat lain
 Expression muka kena pelbagai semasa sesi taste sampel makanan

Kena try semua marshmallow tu even rasa sama tapi shape lain-lain.Muka excited dengan misi nak try semuaaa sample candies&jajan yg ada kat situ.
opocot!!!  tengah belasah cukup-cukup my sis terjah  tanya takmo beli ker , itu muka terkejut macam diatas. langsung terus cakap ya ya nak beli lah nih, tapi blum habis lagi rasa nehh. how come ??
so, after sesi pembuangan duit dibuat, terus ke misi seterusnya...balik Kedah.

tapiii sebelum balik, dropped dekat sini dulu..dahaga lahhh, plus, bau nescafe+coffee mana boleh tahan doe..teringat caramel dia arghhh layann 
then jalan kaki pulangg, parking dia sangat la tak lawa jalan berlobang-lobang ok.ta ta

sekian laporan dari zai untuk berita hari jumaat lepas..aku, perempuan dan dot dot dot..

hahhaa saja membuat entry penuh bergambar sebab bosan kalau asyik nampak tulisan jer, maap yer

10 comments:

q-nizam said...

wah..da lama ejum xlayan subway ni...nanti blanje eh..party2..

Days said...

perghh dh lame xlayan subway..heheheh
tp kalo layan subway kene layan redbox jugak nih cmne heh hehe

sueraya said...

expression muka nmpak gumbira
sp tak gumbira pas tgk result yer dak??
hehehe

zai said...

q-nizam : asal tak layan ?nk belanja eh, tggu duit nuff bnyk dulu bru boleh berparty subway

days : ko lyn la dua-dua, sebelum melalak, pergi tmbh energy dulu then bru g redbox

sue : hee :)) betoi, kamo pun mesti serupa kan kan kan

iemaZAIMAH said...

huiyo0!huiyo0!huiyo0!nk jlan2 jugak!!!!tp lusa dh kne orientasi..uhuk3 =(

sis,org xon9 mlm td..pnt..huhu

Jantan Keparat said...

besh2!!!
mau ikot!

maCy said...

suping sakan.. sronok bce entry.. err, snce when u suke tarok gmbr byk2? ;p



niceee:D

BalqisShafiqa said...

salam ziarah,
zai jalan dgn sibling ke?
semua perempuan.
seronaknya ada adik berasik perempuan.

qis jalan dgn mak je.

amirah said...

hahaha...mmg best r lepak qb...besarrr punya..terbaekk

zai said...

iema : yeke?dh nak mask belajr, hahah selamat berorientasi eh iema

Jantan keparat : nak ikut? jom je hee

Macy : ntah sejak bile, sejak macy tak active post entry lallalaa

Balqis : ni mesti case ank pumpuan tunggal lah ni, mmg best kluar ngn sedara perempuan, lagi-lagi sama taste ..lagi nyaman

amirah : besar tu mmg besar tppppp...kureng suka sbb bersegi-segi mcm OU