Tuesday, February 23, 2010

Hey, itu ZAI lahh

assalamualaikum w.b.t...
dah lame xguna salam to start my entry --after dicheck2 my previous entry pon, mmg xde entry yg aku start dengan  salam--
this week is hectic week. tambah pula cuaca Malaysia especially  in north area kedah, super-double-triple panas die.


this time punya entry xda apa2 yg interesting to share with you guys, because my eureca  idea belum datang mengetuk otak aku untuk generate idea.I have to fixed my brain a.s.a.p !!
ditambah pula pokcik hensem name MR. LAZY selalu kacau aku, membuatkan aku terkesima lalu jatuh cinta dgn pokcik ni..
dear ZAI, lets start your brain engine running !!
tp actually dah ada few topic yg aku rasa best to share with my readers..tunggula this wekend


this entry just dedicated to tell you how to pronoun my blog's name. saje nak perbetulkan pronouns korang especially bila my friends selalu salah bila nak sebut URL blog ' zai blog kaw url die TO-TO-TOL-TO-LER-ZAI, macam tol je..? woeittt kaw ingat xda nama lain ker aku nak taruk  TOL tu..lagi satu  'Ape kaw taruk tu, ape maksud die..?' hehh


So, kat sini zai nak bgtaw yg url zai tu nak pronouns die mcm ne
>> TALLEST- ZAI<< yang meaning die y'all tahu kan..ZAI TINGGI. tapi disebabkan spelling die  macam xbest je so zai change it to--->TOLESZAI, baru nampak mcm ngamm sikit.Then satu lagi, yg blog zai punya nama tu MAINAMEZAI ..korang sebut MY-NAME-ZAI..nama saya zai !!


sebab ape zai taruk TOLESZAI? This is because the realitinya, I was born to be tall and my recent height is 170 cm. . Automatically, aku ter-famous dgn gelaran ZAI BULUH sebab fizikal buluh yg tinggi  or ZAI MISS UNIVERSE ( yg ne aku suka !! ). It sounds normal if kita berada di gagasan european or middle east country ,but it come to be weird if y'all berada di bumi ASIA, specific MALAYSIA.

----------------------------bawah ne merapu-------------------------------

actually susah jugakla jadi tinggi ne sebab aku rasa macam giant if jln dgn gadis-gadis Asia yg comel-comel and rendah-rendah tu (refer to my girlfriends).rasa mcm semua org tgk aku padahal tak ( heyy,bukan perasan la tp betul , itu kenyataan ) . itu belum  aku memakai heels,wedges yg terang2 nampak mcm giraffe jln dengan itik..even my friends pon pakai heels so aku terus rasa sedikit humble disitu!  so, im prefer pump-shoes sajerr...

lagi satu, time nak beli baju kurung confirm-confirm la xda size aku yg jual kat boutique2 tu, so no choice aku kene tempah baju. nak share ngan org pon xboleh..kang aku pakai baju dorang ..kain mcm org nak turun sawah, tangan mcm tergantung ja -hodoh benar-

if time raya-akulahh orang yg akn d'suruh untuk pasang langsir rumah (family aku semua perempuan kecuali abang aku sorang je laki2, in case dia ada ke takda ke kat rumah, aku punya job yg kene settle part tu ).

lagi satu, kalau beli barang yg susun kat rak-rak yg tinggi2 tu, kawan aku pon start la kol aku dgn suara manja dorang zaiiiii,tolong! tolong ambik beg yg atas sekali tu..hehh ingat aku kerja situ ker??

then case lain pulak, if pergi rumah saudara ker rumah kawan mak aku ker mesti dorang akn berdialog ayat yg aku dah boleh hafal ' tinggi-tinggi nohh depa ne semua,.tinggi nya anak dara TII (refer to my Mak), dulu tengok kecik-kecik ja ( yerla makcik ,dulu bdk2 xkan nak tinggi tu ja,dah besar mesti la panjang kalo tak.. org tak cakap la DAH BESAR PANJANG.. monolog dalam hati )


 so, itulah aku..zai

22 comments:

sueraya said...

weyh weyh my pren
so hummmble
being the tolest one adalah 1 kelebihan
sedangkah yg rendah tringin nk jd tinggi just like u
u should proud to b ur self
bkn buruk pon
diorang je yg rendah
hahaha
heheh:))

zaizax said...

heh cik sue!! cpt nya coment..sudah pergi study!! saya mau tiru kamo esok..hahaha ka kamo yg tiru saya esok?hehe

aNoZ said...

mak aihh!!! tingginya dia!!! hehe.. tp x pe la. bley jd model~

sayaBerd said...

kirenye post ni bkn nk cite psl url ko.
ni nk cite tinggi ko.

ekekek

Merah Baldu said...

hehe..i like ur post cik zai(my cutest sis)<<sila jgn perasan.hahah..i proud to have the 2 tallest sis in our family.but cik zai, u forgot to told sumthing la..every time we r going to kenduri or watsoever, they would say that u are my SISTER..even u are the youngest.hahaha..best2

miss universe(xbleh blah)hahah

ok toleszai.go study now..regenerate ur brain.hhaaiipp

zaizax said...

merah : jgn la puji cik zai kat sini cukup2la di dunia realiti sana nun

berd:sekali lagi cari pasal dgn aku

anoz:xtinggi mana pon,nak jdi model..jauh sekali

stiffler said...

ape persamaan lu dgn din beramboi???..

dua2 suka merapu tahap gila!~

asyikin_rahim =) said...

tinggi nyer awakk...
hikhikhikk..
syg awak tau..^_^
hakhakhakakkakaka

zaizax said...

stiffler sape din beramboi tu?aku xknl heh(org yg plg aku anti)

asyikin erkk,jgn sebut syg awk taw sbb aku taw versi suara yg akn kamo buat hehee tp sayang awk juge

zaizax said...
This comment has been removed by the author.
Kyuubi_85 said...

ooo...cam tu kesahnya... :D

rupanya tinggi jg ko ni ya... haha tula kelebihan org yg tingi kan.. haha

zaizax said...

yaya mr.kyuubi..itula kelebihannya so i must thx to God as the creator, rite?heee

Mr.Z said...

170cm?tinggi tuh..susah nak jumpa perempuan yg tinggi sekarang ni ;)

zaizax said...

mr.z dulu dulu ramai ker?hehe i thought skrg lagi ramai perempuan tggi,yesh sbb tgk junior2 zai ramai yg tinggi2

Syida Shukor said...

i nak jadi tinggi ! huuuuu . meh sini tinggi u dekat i :D

zaizax said...

hee..nah zai sedekah kat syida..ambek ambekk

CronixxCancer said...

hurmmm, biasa jer pompuan tinggi nih...hehe, leh jadi model nih...tak nak apply jadi model ke?

zaizax said...

cronix agent for agency model kah..xpe xpe zai xnak jadi model..hee

q-nizam said...

ooo toleszai rupanya means talllestzai... hehhe
baru tau...berapa tinggi zai?

zaizax said...

ahhha..ha tgk, if zai xwat entry ne mesti korang xtaw kan..tinggi 170 cm..

zulhilmi bdk blur said...

mmg xpaham..
haha

FaTiN said...

wah tingginya zai. fatin kena mendongak kepala ni hikhik